Allegro, zapis o mailingu

• Autor wątku Autor wątku neodwer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

neodwer

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Sprzedaję trochę różnych rzeczy na Allegro, na stronie "o mnie" mam regulamin sprzedaży, w którym jest kilka różnych punktów. Zastanawiam się czy jeśli dodam następujący punkt:

X. Kupujący w momencie zakupu, wyraża zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną na podany przez niego adres e-mail.

to będę mógł zgodnie z prawem wysyłać swoim kupującym "gazetkę reklamową" oczywiście z zachowaniem łatwego wypisania się z listy mailingowej itd.
Z góry dzięki za szybką odpowiedź.

Allegro wprowadzilo mozliwosc zaznaczenia, jak kupujacy chce otrzymac kody rabatowe od sprzedajacego. Pojawia sie to jak dobrze pamietam po dokonaniu platnosci. Po zaznaczeniu tej opcji kupujacy wyraza chec na wiadomosci od sprzedajacego. Wtedy otrzymuje to co ma ochote, a nie od kazdego sprzedawcy spam.
Osobiscie jako kupujacy nie czytam kto sobie cos tam napisze na jakiejs stronie, interesuje mnie to co jest na stronie aukcji i raczej odradzalbym takie praktyki, bo moze sie to odbic na komentarzach. Jakbym przeczytal cos takiego, wybralbym inna aukcje.

Taki zapis jest niezgodny z prawem. Zgoda musi byc swiadoma i niezalezna od czegokolwiek.

najlewap napisał:
Taki zapis jest niezgodny z prawem. Zgoda musi byc swiadoma i niezalezna od czegokolwiek.

Dzięki za rzeczową odpowiedź.

Powrót