Allegro zwrot towaru po kilku dniach (sprzedawca prywatny)

• Autor wątku Autor wątku atmpitbull
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

atmpitbull

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam.

Jestem sprzedającym prywatnym. Sprzedałem swoją 2 letnią kartę graficzną, która była w moim komputerze i działała do dnia sprzedaży bez problemów, robiłem jeszcze testy wydajnościowe przed wysyłką. Karta posiada 36m gwarancji.

Kartę sprzedałem 20 lutego, dnia dzisiejszego odezwał się klient utworzył spór allegro twierdząc że karta mu się zacina. Karta nie miała nigdy żadnego problemu nigdy jej nie naprawiałem i była w 100% sprawna w dniu sprzedaży.

Kupujący twierdzi że kwota jest niska na dowodzie zakupu a takie ceny były w tamtych czasach a teraz przez kryptowaluty podskoczyły 3 krotnie.

Co mam robić w takiej sytuacji. Jestem pewny że karta była sprawna a teraz według tej osoby nie jest. Nie uśmiecha mi się oddawać pieniędzy. Może zaproponować że odeślę ją do serwisu i niech sprawdzą. Mam wrażenie że klientowi produkt się poprostu znudził.

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Za sprzedany przedmiot odpowiadasz z tytułu rękojmi, więc jeśli taką oficjalnie złoży Ci nabywca to jest zobligowany ja rozpatrzyć. Możesz w ramach tego zarządać od kupującego poparcia swoich teorii. Np. nagranie wideo pokazujące wadliwe działanie karty. Możesz też zarządać wysyłki przedmiotu do siebie celem weryfikacji usterki i jej ewentualnej naprawy. Jak widzisz możliwość jest dużo ale najpierw kupujący winien swoje problemy i żądania przedstawić w jakieś formie. Spur na allegro tu niczego nie zmienia.

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Powrót