allegro

• Autor wątku Autor wątku Aisza 123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aisza 123

Stały bywalec
Odpowiedzi
516
Moi drodzy, czy sprzedając coś poprzez allegro płaci się portalowi allegro jakąs prowizję?

Na ich stronie zapewne bez trudu znajdziesz tę informację... Zawsze możesz też do nich napisać maila...

Tak. Zależy to od ceny przedmiotu, ilości wystawianych egzemplarzy i ew. udogodnień.

Z tego co pamiętam jest to 7% od ceny za jaką się sprzedało przedmiot, produkt.

nie będę zakładał nowego tematu tylko mam pyt. a sprzedając np. samochód przez allegro ?? też jest 7% ??

a ciężko wejść na allegro i poczytać o ich prowizjach? :mad:

z tego co mi wiadomo to nie ma różnicy co za przedmiot, produkt sprzedajesz i tak jest prowizja ale lepiej dokładnie sprawdzić w samym źródle.

Tak, a co w przypadku, gdy do transakcji ostatecznie nie dochodzi?

Jezeli nikt nie kupi od Ciebie przedmiotu płacisz jedynie koszty wystawienia aukcji ( zwykłe przedmioty od kilku dziesięciu groszy po samochody 15zł ) i ew jakies dodatkowe koszty szblonów pogrubienia ETC

Jeżeli chodzi o samochody to nikt nie sprzedaje ich przez allegro jedynie zamieszcza ogłoszenie, a do transakcji dochodzi poza allegro przy prywatnym spotkaniu :)

To chodzi oto, że ktoś zadeklarował oficjalnie na allegro, że kupuje przedmiot. Allegro mnie o tym poinformowało, a potem - na łamach prywatnych - z pewnych powodów wycofał się, ale dla allegro chyba doszło do transakcji, więc czy zapłacę na rzecz allegro?

Skoro nie kliknął "kup teraz",zapłacisz tylko za wystawienie aukcji.
Nie ma czegoś takiego jak "zadeklarowanie oficjalne". Zaś jeśli kupił (klikając kup teraz, czy tez poprzez wygranie licytacji), a nie wywiązał się z transakcji - możesz o tym poinformować Allegro, wysyłając stosowny formularz.

Powrót