Allegro

• Autor wątku Autor wątku jaay
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaay

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Szanowni Panstwo,
Pisze do was z wielkim problemem. Otoz jakis czas temu sprzedalem na allegro telefon, iPhone 3gs. Pan napisal do mnie, ze chce go kupic taniej niz 'kup teraz' - ze 1100, na 1050 z wysylka. Zgodzilem sie. Po zaksiegowaniu wplaty udalem sie na poczte, wlozylem telefon w duza koperte bombelkowa (ale nie najwieksza - pisze poniewaz gabaryty maja znaczenie chyba) i nadalem.. Bez potwierdzenia nadania. Poprostu go zapomnialem, pani ktora mi to przyjmowala tez nic o tym nie wspomniala. Otoz okazuje sie ze takie przesylki sa nie rejestrowane.. Problem w tym ze ten pan mi pisze, ze paczka mu nie doszla juz spory kawalek czasu. Niepotrzebnie mu mowilem, ze nie wzialem potwierdzenia. Boje sie, ze odebral paczke i liczy ze wplace mu jeszcze pieniadze. Ale co z tego, jak ja wlasciwie nie mam zadnego potwierdzenia ze go wyslalem? Jedynie kilku siwadkow, m.in dziewczyne ktora sama pisala adres i kolege ktory byl ze mna na poczcie. Ale to przeciez za malo uwazam. Wiem, ze moga Panstwo powiedziec - nie wyslales a teraz chcesz sie wymigac. Oczywiscie zdaje sobie z tego sprawe, bo pewnie sam bym tam zareagowal. Ale uprzejmie informuje ze faktycznie tak nie jest.. Slyszalem ze mozna zablokowac numer imei i wtedy jesli ktos bedzie sie probowal zalogowac z tego numeru to policja go wykryje. Czy to prawda? Mam rowniez dowod ze mialem ten telefon - wczesniej wygrana aukcja na allegro. Slyszalem rowniez ze jesli chce zabloowac imei musze miec umowa kupna sprzedazy z numerem imei. Jesli kupilem telefon na allegro, czy jest jakas mozliwosc wystawienia czegos takiego? Numer seryjny i imiei telefonu szczesliwie sie ulozylo ze mam, poniewaz synchroizujac go z kuputerem zrobilem jego kopie zapasowa i te dane sa widoczne. Panu kupujacemu powiedzialem ze nie mam pieniedzy, i niech zglosi mnie na policje bo nie mam jak oddac. Moja rodzina zbankrutowala jakis czas temu i chcialem dorobic sobie kupujac telefony i sprzedajac je drozej na allegro. Jestem zalamany:/ Czy moge dostac od policji jakis mandat, jesli nie dadza wiary mojemu wytlumaczeniu? Co mi tak na prawde grozi? Nie ma mozliwosci zebym sprawdzil czy pan faktycznie nie otrzymal paczki? Dzwonilem juz na poczte w tamtym miescie i powiedzieli ze wszystko co mieli to wydali (te wieksze gabarytowo rowniez), na mojej poczcie tez nic nie ma. A paczka idzie juz 9 dni roboczych.. Bardzo prosze o pomoc

Czy jesli mam taka mozliwosc zablokowania telefonu to powinienem isc juz dzis to zglosic czy poczekac z tym? Czytalem ze zdarzalo sie ze takie przesylki nawet 12 dni szly, ale mi sie wydaje ze to juz nie dojdzie.. Ale z drugiej strony jak dojdzie a ja mu zablokuje telefon? Nie wiem co robic

Ostatnia edycja:
Powrót