ALTARIO Detektywi-Windykacja

• Autor wątku Autor wątku damian xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damian xxx

Stały bywalec
Odpowiedzi
3 898
Witam wszystkich zainteresowanych.
Altario to firma jak piszą detektywistyczno-windykacyjna , jeśli ktoś miał do czynienia z ową firmą to proszę o wypowiedzi na jej temat. Dokładniej chodzi mi o to , nie że ktoś otrzymał pismo , tylko coś więcej , czy jeżdżą faktycznie , czy to następny straszak GetBacku. Dziękuję

Firmę detektywistyczną wynajmuje GB ostatnio przysłali mi pismo z dnia 29.12.2015r jak wynika z pisma cytuję "podejmują czynności przewidziane w ustawie z dnia 6 lipca 2001r o usługach detektywistycznych"
"Na podstawie art.2 ust.1 pkt 2 a i b oraz pkt 5 ww ustawy agencje detektywistyczne posiadają uprawnienia do poszukiwania mienia ..............." szkoda dalej pisać, do dnia dzisiejszego żaden detektyw z bronią w ręku nie stawił się u mnie, nadmieniam iż z GB sądze się od października 2013r.

Również firma G.B. nie potrafią mi udowodnić długu , proszę ich od roku, aby przysłali mi dowód jakikolwiek na istniejące zadłużenie i nie potrafią .W dniu dzisiejszym otrzymałem takie pismo o którym piszesz i nie bardzo wierzę w takie posunięcie ze strony G.B. ponieważ to są koszty dość wysokie , a przecież nikt im tego nie zwróci. Do mojego miejsca zamieszkania mają ponad 450km. powodzenia.

Powiem tak prawie 3 lata się ze mną sądzą, wykonali do mojej osoby około 190 połączeń nie wliczam sms w ilości około 200 oraz przysyłali i przysyłają dalej makulaturę oraz bodaj że kilka tak zwanych umów.

Może źle to sformułowałem , przy każdym telefonie pytam ich o co chodzi, a oni nie potrafią nic mądrego odpowiedzieć , słyszę tylko o jakiś terminach ostatecznych i o kwocie która mnie zbija z nóg. Moje słowa : nic wam nie jestem dłużny , nie wiem o co chodzi ? słyszę tylko, to my ci to wytłumaczymy i udowodnimy twój dług.Zazwyczaj w tym momencie się rozłączam .
Dodam jeszcze , jeśli chodzi o listy (zwykłe) to od czterech m-cy otrzymałem , i tu niespodzianka 32 szt. po 7szt. naraz, wszystkie o w tej samej sprawie i o tej samej treści.

Ostatnia edycja:
Po co odbierasz ? Najlepiej zablokuj numery z których dzwonią i żyj spokojnie dalej :)

Kanas napisał:
Po co odbierasz ? Najlepiej zablokuj numery z których dzwonią i żyj spokojnie dalej :)

I tu niespodzianka, dzwonią z wielu nr-ów tel. co zablokuje to pojawia się inny , Sms-y są nawet w niedzielę .

W moim przypadku po odbiorze telefonu to pada pytanie:
1.Czy rozmawiam z osobą taka a taką - odp: TAK
2.Poproszę o podanie nr pesel - odp: Po co wam nr pesel.

kupują hurtowo startowe numery i dzwonią - może mają zniszki od operatora

Nie w tym kierunku idziemy , G.B. to było już opisywane i znamy ich numery , bardziej skupmy się firmą ALTARIO , no chyba że jest to dział GetBack.

na chwilę obecną po otrzymaniu pisma od firmy detektywistycznej cisza czyli nic, muszę trochę pogrzebać u wujka googla żeby się dowiedzieć coś więcej na temat tej firmy.

Żaden detektyw Was nie odwiedzi, może Was z ukrycia co najwyżej obserwować ale jak zauważycie że coś takiego robi to wzywa się Policję na takiego.

Taki goguś może próbować czegoś dowiedzieć się od sąsiadów tylko kto z obcym będzie gadał. Poza tym koszt działań takiej firmy tez jakiś jest i nie wiem czy GB tak od sobie będzie kaskę wywalać.

Sądzisz że mają tylu ludzi w firmie by przerobić wszystkich, którym takie pisemka wysłali? :) Listów poszło pewnie z kilkadziesiąt tysięcy, jak nie więcej. Zająć się mogą, wybiórczo, sprawami rokującymi i przede wszystkim tymi z największymi kwotami.

Czy firma GetBack nie powinna w pierwszej kolejności zdobyć nakaz zapłaty z klauzulą wykonalności, zanim zaczną cokolwiek szukać przez firmę detektywistyczną ? nawet gdyby to był milion zł. to bez nakazu ? bez Sądowego udowodnienia istnienia długu ?

Powrót