O
onionfries
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Cześć. Przejdę od razu do sprawy - kupiłem czytnik kindle na amazonie UK - ale jednak zdecydowałem że tego akurat nie chcę (kupiłem jednak model "lepszy", z witryny DE), sprawę z obsługą klienta amazon UK załatwiłem - mam na mailu potwierdzenie anulowania zamówienia.
Dzisiaj natomiast pod moją nieobecność przyszła paczka - z amazonu. Paczka nadana z luxemburgu, z wersją czytnika, którą kiedyś zamówiłem na witrynie UK i ją zwróciłem.
Za paczkę jednak odbierający ją rodzice musieli zapłacić. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy prawnie jest to moje mienie i mogę się tym normalnie posługiwać?
Krótszy opis tej sytuacji, bo jest to trochę niezrozumiałe:
1.Kupienie czytnika na amazon.co.UK
2.Kontakt z obsługą klienta i zwrócenie tego czytnika, mail potwierdzający zwrot na skrzynce
3.Zwrot środków za czytnik na konto
4.Kupno innego czytnika na amazon.de
5.Kurier przywiózł wersję czytnika jaką kiedyś zamówiłem na amazon.co.uk, za którego rodzice zapłacili przy odbiorze.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Dzisiaj natomiast pod moją nieobecność przyszła paczka - z amazonu. Paczka nadana z luxemburgu, z wersją czytnika, którą kiedyś zamówiłem na witrynie UK i ją zwróciłem.
Za paczkę jednak odbierający ją rodzice musieli zapłacić. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy prawnie jest to moje mienie i mogę się tym normalnie posługiwać?
Krótszy opis tej sytuacji, bo jest to trochę niezrozumiałe:
1.Kupienie czytnika na amazon.co.UK
2.Kontakt z obsługą klienta i zwrócenie tego czytnika, mail potwierdzający zwrot na skrzynce
3.Zwrot środków za czytnik na konto
4.Kupno innego czytnika na amazon.de
5.Kurier przywiózł wersję czytnika jaką kiedyś zamówiłem na amazon.co.uk, za którego rodzice zapłacili przy odbiorze.
Z góry dziękuję za odpowiedź