Angielski pracodawca zalega mi z wypłatą

• Autor wątku Autor wątku slonko1239
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slonko1239

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam. Pracowałam w Anglii od 27 maja 2008 roku, ciągle dla tej samej agencji pracy. Do tej pory nie było żadnych problemów ponieważ byłam dobrym pracownikiem, jedynie czasem jakieś opóźnienia z wypłatą, ale kasa zawsze prędzej cz później była. 3 dni temu wróciłam z urlopu z Polski po którym się dowiedziałam że już nie mam pracy, i od tamtego czasu nie mam praktycznie żadnego kontaktu z byłym szefem. Jest to bardzo mała agencja w której nie zawsze ktoś jest a płatności zawsze były w czekach. Dostałam ostatnio wiadomość ze będzie ktoś w piątek około godziny 15 i będę mogła odebrać swoje czeki ale czekałam godzinę pod agencją i nikt się nie zjawił, na telefony i smsy nie odpowiada. Były szef zalega mi za 7 dni pracy i 5 dni niewykorzystanego płatnego urlopu. Proszę mi poradzić gdzie najlepiej udać się w tej sprawie, tak aby była szansa na uzyskanie odszkodowania, nie mam zamiaru puścić komuś takiemu tego płazem. Proszę o dopowiedz.

Witam :D
Pracowałam przez miesiąc na kontrakcie w Anglii ponieważ po miesiącu zrezygnowałam z pracy. Pracodawca nie wypłacił m i wynagrodzenia za cały miesiąc pracy (wypłata miesięczna) tłumacząc się, iż zbyt późno dostarczyłam list potwierdzający mój adres zamieszkania. Wypłata pieniędzy miała nastąpić 11 września i do dziś nie otrzymałam pieniędzy. Menadżer stwierdził, że dostane pieniądze w momencie gdy będą następne wypłaty czyli za miesiąc. Byłam w Citizens Advice, ale jak to Anglicy nic nie potrafią konkretnie załatwić...:mad: Moje pytanie brzmi czy mój pracodawca ma prawo przetrzymać moje pieniądze i czy mogę za okres zwłoki naliczyć mu odsetki?? Obiło mi sie o uszy, że Ravenue zajmuje się odsetkami od pracodawcy.... choć nie wiem czy jest to prawda.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc :D
Pozdrawiam

skad ten poglad u ciebie canna, ze 'Anglicy nic nie potrafia konkretnie zalatwic'??Az przykro...

agaciq21 napisał:
skad ten poglad u ciebie canna, ze 'Anglicy nic nie potrafia konkretnie zalatwic'??Az przykro...

Życie w Anglii mnie tego nauczyło... :grin:

Powrót