Angielskie Banki

• Autor wątku Autor wątku rewq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rewq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam overdraft w banku lloyds. Wynosi on 2,000 funtow. Co za to grozi????????? kiedy wyjade z uk nie splacajac tego dlugu Prosze o pomoc!!!!!!!! :?

Bank poczyni nastepujace kroki:

- wysle tobie list ponaglajacy do zaplaty, o ile tego jeszcze nie zrobil
- wg standardowych przepisow banku, list uznaje sie za dostarczony w momencie wyslania go na ostatni wiadomy adres klienta
- potem bank moze jeszcze probowac kontaktu z toba i dokona oceny sytuacji i mozliwosci sciagniecia dlugu
- jezeli uzna to za stosowne, skieruje sprawe w rece prawnikow, a dalej moze to trafic do sadu, komornik itd.

lloyds
posiadam konto bankowe classic i chcialabym sie poradzic w sprawie internet saver. przykladowo przy wkladzie 5000 funtow i regularnych wplatach miesieczynch 100 funtow jak wygladaja zyski w skali roku i co sie dzieje, gdy po uplywie pol roku, chcialbym zrezygnowac, czy caly procent przepada? jak wyglada to w przypadku nie regularnych wplat tylko przy pierwszym, jednorazowym wkladzie 5000 funtow w skali roku? i czy nie lepiej te przykladowe 5000 funtow wplacic na lokate terminowa polroczna? czekam na podpowiedz, pozdrawiam

witam! chciałabym się dowiedzieć czy The Royal Bank of Scotland pobiera jakąś prowizję za prowadzenie konta? mam u nich konto,ale musiałam wyjechać do Polski na rok na czas mojej ciąży i nie korzystałam z tego konta. czy mogli naliczyć sobie jakieś pieniądze? proszę o odpowiedź. :(

To ty powinnas wiedziec jakie konto zalozylas i czy w umowie byly koszty prowadzenia konta.

Witam.Mam pytanie.Mój znajomy chciał wziąć kredyt(ok. 1500 funtów) w banku(Nat West) gdzie ma konto.Ma stałe dochody.Niestety system nie udostępnił mu kredytu- możliwy termin na sierpień(70%). W którym banku może się postarać o kredyt.

skoro nie dostal kredytu to zapewne ma zla historie kredytowa lub nie ma jej wcale - jezeli nie dostal w swoim banku to raczej w zadnym nie dostanie.

Powrót