Anglia- Odszkodowanie od CICA . Reprezentujaca mnie Kancelaria nie udziela mi infor.

• Autor wątku Autor wątku Bartosz1984
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartosz1984

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Półtora roku temu jednej z Angielskich Kancelarii Adwokackich w której pracuje Polak zleciłem reprezentowanie mnie przed CICA w sprawie przyznania mi odszkodowania za ciezkie obrażenia które doznałem w wyniku napadu na mnie .
Kancelaria zadecydowała że złoży o dwa odszkodowania . Zawarlem z Kancelarią
dwie pisemne umowy odnosnie w/w spraw. Uzgodniliśmy że nie ponoszę żadnych wydatków związanych ze sprawami a Kancelaria zapłatę za reprezentowanie mnie otrzyma wyłączne jeżeli wygra sprawe. Obecnie jedna ze spraw została odrzucona a druga zbliża się do końca z pozytywnym dla wynikiem.
Około dwóch miesięcy temu przesłałem do Kancelarii meila w którym zarządalem wyjaśnienia kilku dla mnie istotnych kwestii a mianowicie:

1. Rozliczenia - Rozdzielnia godzin spędzonych nad prowadzeniem przegranej sprawy od aktualnej sprawy ponieważ adwokat dzwoniac do mnie rozmawial ze mną o dwóch sprawach .
Jeżeli pierwsza przegrali to dlaczego mam płaci za godziny wliczone w drugą sprawę?.

2. Wyjaśnia dlaczego nie zostały przesłane mi kopie treści wniosków które skaldali w moim imieniu odnośnie pierwszej jak i drugiej trwającej sprawy ?. Zwracałem sie dwa lub trzy razy meilem do Polskeigo adwokata z taka prośba.

3. Czemu jako osoba która nie zna języka angielskiego
przebywajaca w Polsce zostałem obarczony sprawami dotyczącymi potrzeby nawiazania kontaktu z angielskim policjantem w celu wyjaśnienia niedomówień?.

4. Czemu pomimo bardzo szczegółowego opisania przeze mnie przebiegu wydarzeń jakie miały miejsce adwokat wiele razy kontaktował się ze mną żeby potwierdzać te same informacje ?. Czy bylo to działanie zmierzające zwiększenia kosztow prowadzenia sprawy?.

Czy Kancelaria może unikac udzielenia wyjaśnień na moje powyższe pytania?. Jakie powinienem podjąć kroki w tej sprawie?.

Powrót