Anulowane zamówienie

• Autor wątku Autor wątku cisekx5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cisekx5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam

15 marca 2017 roku na stronie sklepu Decathlon była promocja koszulek z 19.99 zł na 4.99 zł, więc zamówiłem sobie takich osiem (w dwóch rozmiarach).
Na stronie Decathlonu codziennie śledziłem przesyłkę i przez ponad tydzień była w trakcie pakowania. Dzisiaj wchodząc na stronę sklepu okazało się, że moje zamówienie anulowali. Zajrzałem potem na e-mail i w skrzynce pocztowej miałem 3 wiadomości wysłane wczoraj. Treść wiadomości:
"Z przykrością informujemy, iż nie udało nam się skompletować zamówionego przez Państwa produktu : Koszulka do biegania krótki rękaw męska Running Course XLW wyniku błędu informatycznego, produkt pojawił się na stronie jako dostępny mimo iż nie posiadaliśmy jego zapasu. W związku z zaistniałą sytuacja, jesteśmy zmuszeni do anulacji Państwa zamówienia na ten produkt. W formie rekompensaty za zaistniałą sytuację wystawiamy dla Państwa kod promocyjny o wartości 10 zł do wykorzystania na stronie decathlon.pl. Kod zostanie wysłany w kolejnym mailu"

Na koniec chcę dodać, że te koszulki dalej są dostępne w sklepie tylko w starej cenie ale za to teraz są dostępne wszystkie rozmiary, a były tylko dwa więc to kłamstwo z brakiem zapasu koszulek w magazynie.
Czy jestem w stanie zdobyć te koszulki jednak w starej cenie? Co mogę zrobić aby wygrać?
Proszę o pomoc bo w tych sprawach jestem zielony.

Pozdrawiam

Co mówi na ten temat regulamin? W którym momencie zachodzi moment zawarcia umowy? Przypadkiem przez stronę nie robi się tylko rezerwacji? Ostatnio była podobna sytuacja ze sprzętem fotograficznym za 50% ceny w pewnym dużym sklepie AGD i RTV.

Powrót