Anulowanie zakupu przez sprzedawcę

• Autor wątku Autor wątku kawiarz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawiarz1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam

Zakupiłem przez internet produkt w promocyjnej cenie. Dostałem fakturę proforma z kwotą i numerem konta, więc zrobiłem przelew. Po jakimś czasie dostaje informację, że przykro im bo produktu brak (chyba za duża promocja była). Faktycznie sprawdzam, produktu brak także pewnie celowo wyrzucili produkt z systemu. Dostałem informację o anulowaniu transakcji. Co w przypadku gdy za dwa dni sklep znowu wystawi dany przedmiot już bez promocji. Mogę od nich oczekiwać zrealizowania anulowanej transakcji?

Pozdrawiam

Nie jest to doprecyzowane, ale towary w witrynie nie stanowią oferty i nie doszło do zawarcia umowy. Prawdopodobnie otrzymałeś e-mail potwierdzający otrzymanie Twojej oferty, ale nie o jej przyjęciu. Sprawdź, czy tak jest.

Z maila wynika że nie jest zatwierdzone zamówienie. Mimo to dostałem fakturę proforma na bazie czego zrobiłem przelew (później zauważyłem, że przelew należy zrobić po zatwierdzeniu). Pani z Morele napisała, że towaru nie mają więc mi anuluje. Odpisałem, że jestem w stanie poczekać chwilę na to zlecenie, żeby uzupełnili w magazynie. Niestety mimo wszystko mi je anulowali. I teraz pytanie jak już mi morele anulowało zlecenie, a za dwa dni lub tydzień znowu wystawi, że ma to w stanie magazynowym, to czy mogę się odwołać?

(Dzień dobry!

Twoje zamówienie właśnie wpłynęło do naszego systemu.

W tym momencie ma status NOWE - NIEZATWIERDZONE

Dla zamówień złożonych pomiędzy 8:00 a 16:00 proces realizacji zaczyna się tego samego dnia. Proces realizacji obejmuje potwierdzenie zamówienia do 3 godzin roboczych od jego złożenia oraz określenie daty realizacji zamówienia. Dla zamówień złożonych po godzinie 16:00 proces realizacji zacznie się w następnym dniu roboczym.

Status zamówienia i termin realizacji możesz sprawdzić na swoim profilu:

Najprawdopodobniej zamówienie będzie wysłane w dniu: piątek, 9 stycznia 2015 o godzinie 16 i zostanie dostarczone do Ciebie poprzez firmę kurierską DHL następnego dnia roboczego w godzinach 08:00-16:00. (Termin nie dotyczy promocji "Natychmiastowa wysyłka")

Uwaga! Do momentu zatwierdzenia zamówienia prosimy nie dokonywać przedpłaty.

Czy może się zdarzyć, że zamówienie nie zostanie zatwierdzone lub będzie zrealizowane częściowo?

W bardzo rzadkich przypadkach może nastąpić sytuacja, że duża ilość zamówień na ten sam produkt spowoduje przekroczenie stanów magazynowych. W takim przypadku handlowiec nie będzie mógł zatwierdzić zamówienia i niezwłocznie się z Tobą skontaktuje telefonicznie lub mailowo)

Pozdrawiam

Powrót