AOK niewyplaca zasilku chorobowego

• Autor wątku Autor wątku rafaljackowiak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafaljackowiak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Moje nazwisko Rafal Jackowiak Mam problem z Niemiecka kasa chorych AOK jestem zatrudniony na umowe o prace na stale z niemieckim pracodawca Jakis czas temu zachorowalem lecze sie u specjalisty pw polsce pracodawca wyplacil mi nalezny zasilek chorobowy za okres który był zobowiazany Reszte zobowiazan mkiala przejac AOK Wypelnilem stosowne dokumenty i przeslalem do AOK stwierdzono ze dokumenty sa ok wezwano mnie do Niemiec doAOk przeprowadzono wywiad i pieniadze mialy byc wyplacone na konta takie otrzymalem zapewnienie tymczasem otrzymalem meila ze otrzymam pieniadze jak przesle dokument o zakonczeniu leczenia chociarz jeszcze niejestem zdolny do podjecia pracy ponato poinformowano mnie ze za dalsze leczenie moge otrzymac zasilek tylko wtedy jezeli bede przebywal na terenie niemiec i leczyl sie w niemczech Nadmieniam iz w Polsce mam opieke rodziny i kontakt ze specjalista [slabo rozmawiam po Niemiecku] Czy AOK ma prawo zmuszac mnie do leczenia w Niemczech pod rygorem wstrzymania zasilku chorobowego

Rafal Jackowiak

Czy AOK ma prawo zmuszac mnie do leczenia w Niemczech pod rygorem wstrzymania zasilku chorobowego
Co zrobił by Polski ZUS gdybyś będąc na chorobowym opuścił miejsce twojego zamieszkania i wyjechał z kraju-odrazu by wstrzymał twoje chorobowe.

Powrót