APART- Zwrot pieniędzy Pierścionek z Brylantami

• Autor wątku Autor wątku Madri
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Madri

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dzień dobry, Kupiłem w marcu 2016 r mojej dziewczynie złoty pierścionek zaręczynowy firmy APART z 31 małymi brylancikami za ok 1700zł. w Listopadzie 2016 poniformowała mnie że jeden z drucików jest delikatnie odgięty i brakuje jednego z brylancików. Z racji, że pierścionek był na gwarancji udaliśmy się do sklepu APART aby pierścionek naprawić w grudniu lub na początku stycznia (nie pamiętam dokładnie) otrzymaliśmy naprawiony pierścionek. W marcu tego roku to jest 2017 brylancik nie wiem czy ten sam ponownie wypadł moja narzeczona zażądała zwrotu pieniędzy. Dostała pismo w którym Apart: Sprzedawca nie stwierdził, aby wystepowała wada w rozumieniu ustawy z dn. 23 kwietnia 1964 r. KC. Roszczenie reklamacyjne, a w szczególności żądanie zwrotu zapłaconej kwoty jest nieuzasadnione. W złożonym do reklamacji piescionku stwierdzono w koronie gdzie brakuje diamentu odgięcie krap na skutek zahaczenia, która przyczyniła się do wypadnięcia kamienia a w konsekwencji jego zagubienia.
Niezaleznie od powyższego informuję, że mając na względzie troskę o najwyższe standardy w ob. klijenta, dokonamy naprawy poprzez dobór i oprawę jedengo diamentu, poprawienie krap oraz czysczenie i polerowanie pierścionka na koszt firmy APART.

Chciałbym uzyskać zwrot pieniędzy może ktos mi pomoć prosze,

Madri napisał:
Chciałbym uzyskać zwrot pieniędzy może ktos mi pomoć prosze,

Pomijając szczegóły na chwilę obecną nie ma podstaw do zwrotu $$.
Dlaczego?

Lektura wcześniejszych tematów na forum rozjaśni wątpliwości.

Powrót