Apart - zwrot pieniędzy

• Autor wątku Autor wątku cysss10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cysss10

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam
Kupiłem swojej dziewczynie bransoletkę, która posiada takie małe kryształki/cyrkonie. Niestety dziewczyna nie nacieszyła się nią długo, ponieważ na drugi dzień jeden z kryształków wypadł. Oczywiście bez problemu zareklamowałem produkt. Reklamacja przyjęta, za jakiś czas oddali bransoletkę. Po tygodniu od odebrania bransoletki, problem wystąpił ponownie.

Nie jestem zadowolony z jakości tego produktu. Jestem przekonany na 100%, że sytuacja znowu się powtórzy jak tylko oddam i odbiorę od nich naprawioną bransoletkę. Czytałem trochę o Aparcie i ludzie mają różne problemy z ich biżuterią. Niestety, z tego co się dowiedziałem to nie oddają pieniędzy, tylko proponują wymianę towaru na inny lub dalszą naprawę. Chciałbym odzyskać pieniądze.

Czy mam szansę odzyskać pieniądze, jeśli przy tej reklamacji podam dokładne "żądania reklamującego" - odstąpienie od umowy(zwrot gotówki)? Prawdopodobnie będą trudności i nie będą chcieli oddać mi gotówki. Mam przygotować sobie jakieś odwołania do ustaw? Jakieś swoje podania?

cedwah napisał:
Podaj daty i napisz czy reklamację składałeś na piśmie?

Data zakupu 24.03
Data pierwszej reklamacji: 30.03
Data odbioru: 14.04 (bransoletka była już gotowa do odbioru 11.04)

Tak, reklamacja była składana na piśmie. W ich salonie został wypełniony druczek. Podany jest numer reklamacji, numer salonu itp.

Odstąp od umowy na zasadzie art. 560 kc.

Art. 560. [Odstąpienie od umowy lub obniżenie ceny] § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od umowy, chyba że sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla kupującego wymieni rzecz wadliwą na wolną od wad albo wadę usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona lub naprawiana przez sprzedawcę albo sprzedawca nie uczynił zadość obowiązkowi wymiany rzeczy na wolną od wad lub usunięcia wady.

Dziękuję bardzo :), jak złożę reklamację(jutro) to dam znać jak poszło. :)

Witam i jak się zakończyło bo mam podobny problem

Powrót