A
anty_orange
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, mam na imię Piotr. jeżeli zamieściłem ten post w nieodpowiednim miejscu to przepraszam. Od kilku tygodni jestem posiadaczem internetu, dostawcom usługi jest orange. Usługa jest inna (gorsza, różnica jest potężna ) niż usługa opisana przez sprzedawce . przeprowadziłem ,przed podpisaniem umowy , rozmowę w której powiedziałem sprzedawcy, jakie mam wymagania wobec usługi. jestem miłośnikiem gier MMORPG, a do użytkowania tych gier potrzeba stabilnego i o pewnej przepustowości łącza. sprzedawca powiedział mi żebym sie nie obawiał, ze jest to usługa solidna i spełniająca moje wymogi. ze on sam jest użytkownikiem , i chwali sobie . wtedy nie pomyślałem nawet o tym ze chce on uzyskać lepszy wynik handlowy. poza tym moje zaufanie bylo podbudowane tym za osoba ta była mi znana z widzenia, mieszka na tym samym osiedlu . teraz mam bardzo droga usługę, a czas poświęcony na internet określam jako 25% internet 75% PRÓBA POŁĄCZENIA SIE Z INTERNETEM . proszę o pomoc, jakieś rady ,wskazanie podstaw prawnych do zmuszenia operatora do poprawy jakości usług lub do zerwania umowy. z góry dziekuje :!: :!: :!: