areszt śledczy dla kobiet

• Autor wątku Autor wątku klodi93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

klodi93

Witam,w poniedziałek moją mamę zabrała policja,powiedziano mi,że wiozą ją do aresztu śledczego w Kamieniu Pomorskim.Okazało się,że ma już ona wyrok i będzie tam odsiadywać karę,ze względu na niewielkie przewinienie(jak to ujął pan policjant).Chaiałam się dowiedzieć czy w takim razie moze ona bez problemu dzwonić i czy mogę jechać do niej na widzenie bez zgody prokuratora,tylko po wcześniejszym wpisaniu na listę.Proszę o odpowiedź.

Jesli jest juz jako osadzona to moze dzwonic oczywiscie w wyznaczone dni do Ciebie (ale musi miec karte) i jesli jestes wpisana na liste lub masz to samo nazwisko to mozesz mame odwiedzic.

Wysłałam we wtorek list z kartą priorytetem,ale niestety do tej pory nie dostałam żadnego telefonu.Zastanawiam się ile może iśc taki list i jak szybko dostaje go więzień.Poza tym nie wiem w jaki sposób moge się dowiedzieć na jakim oddziale(nie jestem pewna czy tak to się nazywa) przebywa mama i jak moge się skontaktować z jej wychowawcą.

tu masz wszystko napisane na temat listow: http://forumprawne.org/wieziennictwo/400-listy-aresztowanego.html
ida one dlugo nawet do miesiaca czasu jesli mama jest w areszcie, poniewaz przechodza cenzure. Jesli chodzi o kontakt z wychowawca, to jak zadzwonisz do aresztu podasz nazwisko mamy to oni powiedza Ci na jakim jest oddziale i jak poprosisz postaraja sie przelaczyc Cie do wychowawcy.

Mama jest jako skazana czy jako tymczasowo aresztowana?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót