Areszt tymczasowy-wnioski i zażalenia

• Autor wątku Autor wątku nanamhco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nanamhco

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Pytanie - czy wnioski i zażalenia osadzonego w araszcie tymczasowym a kierowane do sądu mogą być cenzurowane przez prokuratora, czy prokurator może blokować takie pisma i czytać je, czy może je przetrzymywać, czy obowiązuje prokuratora norma czasowa przesłania pisma do adresata, czy istnieją jakieś procedury dyscyplinujące oskarżyciela publicznego jeżeli tak to jakie.

Mąż wysłał zażalenie na tymczasowy areszt do sądu okręgowego...jaki jest termin jego rozpatrzenia????Mężowi postawiono zarzut włamania się do sklepu warzywnego nic nie ukradł no i nie przyznał się do winy straty to tylko wybita szyba pani prawnik mówiła mi że nie powinni go zatrzymać za taki artykuł co mogę zrobić żeby chociaż wyciągnąć go za kaucją czy to ja powinnam rozmawiać z panią prokurator??? Jeżeli tak to jak mam z nią o tym rozmawiać.proszę doradźcie mi...

Określonego terminu nie ma, tylko chodzi o to w jakim czasie przejdą akta z prokuratury do sądu apelacyjnego, u mnie to trwało niestety ok. miesiąca. Ale to nie znaczy że u Was też tak ma być. Napisałam Ci w temacie o widzeniach co JA o tym sądzę, przeczytaj sobie :)

i udało się Wam z tym zażaleniem?? W ogóle sa takie szanse że sad okregowy przychyli sie do takiego zażalenia??

Powrót