Areszt w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku agateczka5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agateczka5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!
Chciala bym prosic o pomoc, moj narzeczony został zatrzymany na terenie Niemiec za jazde samochodem bez uprawnien. Minęły juz trzy miesiące, a kilka dni temu przyszlo pismo z niemieckiego Sądu Grodzkiego, że ma do zapłacenia 486 euro po takiej wplacie zostanie zwolniony z aresztu. Tu moja ogromna prośba, chce mu pomóc ale nie wiem w jaki sposób mam napisac takie pismo. Jeśli ktos z Was potrafi to prosze o pomoc. Dodam tylko ze czasu coraz miej bo mam tylko 2 tygodnie na odwołanie się.

Powinnaś chociaż trochę zacytować to pismo. Mam poważne wątpliwości co do tego, czy to pismo w ogóle pochodzi od jakiegoś sądu. O jakie odwołanie chodzi? Od czego? Odwoływać można się tylko od jakiejś decyzji, od wyroku na przykład.

List ten przyszedł z Sądu Grodzkiego w Niemczech i dotyczy wpłaty 500 euro i wtedy moj narzeczony zostanie zwolniony. Jest tam równiez napisane ze mozna się od tego odwołac, od zapłaty czy ze moze ona zostac rozłozona na raty. Zalezy mi na tym zeby on został jak najszybciej wypuszczony.

Powrót