Arizona State RetirementSystem ASRS

• Autor wątku Autor wątku tara30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tara30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam moja mame zabrano do domu starcow a Tucson bardzo chce ja zabrac do Polski .Ona oprocz socjal security pobiera IRA jest to individual Retirement Account AMPHI High School.Nie znam dobrze angielskiego i nie wiem czy ta emerytura IRA przekazywana /wysyłana do Polski .Socjal Security tak ale IRA ? Ona jest obywatelka amerykanska i ma konto bankowe w amerykanskim banku wiec moge jej nie zamykac tego konta ale w jaki sposob pobierac ta kase w Polsce /za pomoca wiza karty ? a moze ktos zna inne sposoby .Teraz ona ma MEDICAR i wyczytałam ze ta kasa płaci za dom opieki tylko do 100 dni a reszte dni powyzej .Przed upadkiem i zabraniem do domu starcow mama szykowała sie juz na wyjazd i przekazała prawie wszystkie piniadze na moje konto w Polsce i czy teraz jak ja bede odbierac z tego domu musze byc przygotowana na uregulowanie płatnosci za ten dom ?Mama miała wyrobione dwa paszporty nowe amerykanski i polski i ich nie moga znalezc wiec mam bardzo duze kłopoty z wyrobieniem nowych bo nie mam zdjec a wiec sie to moze troche przedłuzyc chociaz bardzo bym chciała juz po nia jechac.Moze ktos mi podpowie jak to rozwiazac , moze znacie niedrogiego prawnika w Tucson /// super jak by mowił po polsku// tani bo tych piniedzy nie ma az tak duzo a musze opłacic lot biznes klasa gdyz mama jest juz starsza kobieta i sie martwie jak zniesie tak długa podroz Bardzo prosze poradzcie cos w jak najszybszym czasie bo czas mnie goni a synowie jej zmarłego meza nie odbieraja ode mnie telefonow mimo ze opiekowałam sie ich ojcem przez poł roku oni teraz mnie maja gdzies mimo ze opłace wszystkie koszty ..... pozdrawiam i czekam na wiadomosc

Powrót