Armada problem

• Autor wątku Autor wątku Zrozpaczona37
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zrozpaczona37

Użytkownik
Odpowiedzi
89
Witam. Czytałam na forum o tej strasznej firmie i ja też mam jej dość. ...dzwonią grożą itp. Mój problem polega na tym ze ja nie jestem pewna czy mój dług nie jest przedawniony bo umowę o kartę podpisywalam w 2008 roku. Bank sprzedał mój dług tejże firmie. Oczywiście od nich niczego się nie dowiem.pani mówi ze ma pismo od komornika ale na moje pytanie jaki to komornik i z jaką data to pismo zmienia temat i krzyczy zresztą standard u nich. Moje pytanie:
1. Jak się można dowiedzieć czy dług się przedawnil?
2. Czy Armada ma prawo mi odmówić wysłania pisma z kwotą długu? Bo ja tak naprawdę nie wiem co i komu i za co i na jakiej podstawie prawnej mam spłacać.

Zrozpaczona37 napisał:
Czytałam na forum o tej strasznej firmie
Nie przesadzaj, bo jak to czytają w Armadzie to obrastają w piórka. Ta firma nie warta jest nawet splunięcia.
Zrozpaczona37 napisał:
Bank sprzedał mój dług tejże firmie. Oczywiście od nich niczego się nie dowiem.pani mówi ze ma pismo od komornika ale na moje pytanie jaki to komornik i z jaką data to pismo zmienia temat i krzyczy zresztą standard u nich.
Skoro nie ma argumentów, to jak ma się inaczej zachować?
Zrozpaczona37 napisał:
1. Jak się można dowiedzieć czy dług się przedawnil?
2. Czy Armada ma prawo mi odmówić wysłania pisma z kwotą długu? Bo ja tak naprawdę nie wiem co i komu i za co i na jakiej podstawie prawnej mam spłacać.
1. Kiedy płaciłaś ostatni wyciąg, czy był BTE i komornik - a jeżeli tak to kiedy i na jakiej podstawie była umorzona egzekucja. Znając te daty można coś odpowiedzieć.
2. Może pisać do ciebie co chce, nie musi pisać niczego

Ostatnia wplata miała miejsce 30.07.2012 roku. Nie mam żadnego BTW ani nie przypominam sobie żadnych pism od komornika.

Jeśli nie było klauzulli wykonalności na BTE bądź komornika mniej niż 2 lata wstecz, to roszczenie przedawnione

No właśnie a czy jest jakakolwiek mozliwość dowiedzenia się czy był tytuł czy bTW? Bo szczerze nie przypominam sobie ale tez nie mogę stwierdzić że nie było.

Powrót