art 157&1. wyrok 6 miesiecy bez zawiesznia

• Autor wątku Autor wątku zxtytan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zxtytan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam

Zostałem skazany z art 157&1 na 6 miesiecy do odsiadki. Chce złozyc apelacje od tego wyroku poniewaz sad nie uzanał moich swiadków za wiarygodnych poniewaz były to moje pracownice i skazał mnie na 6 miesiecy pozbawienia wolnosci.
Czy mam jakies szanse na przekwalifikowanie bezwzglednej kary na zawieszenie.

Prosze o rade

Zalezy od okoliczności, ale zasadniczo to możliwe.

Czy po odbyciu kary 3 miesiecy moge starac sie o warunkowe zawieszenie tej kary? czy w okresie 6 miesiecy odbywania kary w zakładzie mam prawo do przepustek lub nadzorowania nad losami mojej firmy. prosze o informacje.

Niestety musisz odbyć 6 mies kary- o warunkowe zwolnienie można się starać po odbyciu połowy kary ale nie dotyczy to kary 6 mies. Do przepustek będziesz mieć prawo po odbyciu 1/4 kary ale ciężko powiedzieć czy je dostaniesz- byłabym tu raczej pesymistą...może firmę będzie można prowadzić telefonicznie...

dziekuje za odpowiedz. Wyrok jeszcze sie nie uprawomocnil wiec mam nadzieje ze sad II instancji zawiesi mi odbycie kary.
Mam pytanie dotyczace ustawy z dnia 30.05.2008 nr 113 o dozorze elektronicznym, ustawa weszla w zycie zatem czy mozna na nia sie powolac. mysle ze do prawomocnego wyroku minie troche czasu wiec ... , Czy mam jakies szanse uniknieca kary bezwzglednego pozbawienia wolnosći?

Powrót