art 18 par 3kk w zw. z art 280 par 1kk

• Autor wątku Autor wątku alfa8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alfa8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam . Jestem oskarzony o czyn z art. 18 paragraf 3 kk w zwiazku z art. 280 paragraf 1 kk . jestem niewinny i nigdy wczesniej nie karany na terenie polski . Moj adwokat uspokaja mnie ze w najgorszym wypadku dostane kare w zawieszeniu ale ja sie troszke obawiam , gdyz bylem karany za granica ( Anglia) ale nie za takie wykroczenie. Jesli ktos sie choc troszke orientuje lub mial podobny ''przypadek '' bardzo prosze o odpowiedz jak widzi wyrok i czy to ze bylem karany w anglii bedzie bardzo niekorzystne dla mnie , czy sady w polsce sie o tym dowie , czy w zwiazku z tym moge nawet isc do wiezienia .

Pomocnictwo do rozboju to dość poważne przestępstwo.
Jeśli sam nie powiesz, że byłeś karany to sąd się raczje nie dowie, on ma informacje tylko z polskiej kartoteki.
W zależności od tego gdzie sprawa się toczy, może być róźnie, może nawet skończysz w więzieniu.
Za pomocnictwo do rozboju grozi kara od 2 lat więzienia, wyjątkowo jedynie mniej.
Trudno się taką karę zawiesza, bo zaiwesić można jedynie karę maks. 2 lat pozbawienia wolności. Musiałby za tem sąd uznać że należy ci się najniższy z możliwych wyroków zeby ci go zawiesić.

Co to znaczy, że jest Pan niewinny i jak wyglądała sytuacja. Wg mnie kara w zawieszeniu (zakładając skazanie ) jest wysoce prawdopodobna.

ogp

do przedmowcy : jestem niewinny bo nikogo nie namawialem do napadu i nikomu nie udzielalem jakis '' tajnych '' informacji . a o to wszystko oskarzaja mnie jakies narkomani ktorzy jak sie okazalo to oni napadli . ja ich znam bo kilka razy mi podpadli i wydaje mi sie ze wlasnie dlatego mowia ze ja im kazalem napasc . a mieli dobry pretekst bo pol roku po napadzie wyjechalem z rodzina z kraju i nawet nie wiedzialem ze jestem o cos oskarzony .

W związku z tym pozostaje zadawać pytania tym osobom ( na rozprawie ) w ten sposób, by wykazać, że ich wypowiedzi są nielogiczne i nie trzymają się kupy. Metoda pytań szczegółowych.

Powrót