art. 270 kk

• Autor wątku Autor wątku cobra2525
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cobra2525

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam,
mam pytanie dotyczace paragrafu z tytułu. Zostałem skazany karą grzywny ztego artykulu okolo 3 lat temu chcialbym sie dowiedziec po jakim czasie w moim przypadku bedzie zatarcie skazania i czy moge sie ubiegac o zatarzcie skazania wczesniej jezeli tak to ppo jakim czasie????
dziekuje za szybka odpowiedz

Z ty ze ja nie potrafie tego poprawnie zinterpretowac. tam jest napisamne ze jezeli kara przekracza 3 lata to zatarcie nastapi po 10 latach. a ja zostalem skazany kara grzywny dlatego niewiem jak to interpretowac. prosze o pomoc pozdrawiam

Watków o zatarciu skazania (różnorodnych) było mnóstwo. Proponuje skorzystać z opcji "szukaj" u góry strony.

Dobra dobra jak nie chcesz odpowiadac to nie odpowiadaj i nie pisz ze takich wartkow bylo duzo bo wiem o ty zadalem pytanie komus kot chce lub potrafi odpowiedziec a nie dla przemadrzalych kolesi ktorzy w forum dopisuja tylko "poszukaj se na forum wątków bylo duzo". Zebu to byla taka prosta sprawa to bym nie pytal a te twoje "wątki" czytalem i nie wyjasnili mi moich watpliwosci. Jezeli jest ktos kto jest w stanie odpowiezdiuec na moje pytanie to prosze bardzo pomoc
pozdrawiam

Cobra, mój wpis o opcji "szukaj" wziął się stąd, że wiele razy (może i dziesiątki) odpowiadałem na pytania, takie jak Twoje i nie widzę sensu by w kółko to samo przepisywać, skoro gotową odpowiedź na forum można znaleźć.
To jest kwestia odrobiny dobrej woli, którą chyba powinieneś umieć wykrzesać skoro piszesz, że zależy Ci na dowiedzeniu się.

Poza tym, moim zdaniem, skoro po przeczytaniu wątków nie rozumiesz ich to powinieneś przeczytać je jeszcze raz - tym razem po prostu trochę uważniej, bo prawdę mówiąc nie ma w tematach o zatarciu skazania jakiejś wielkiej filozofii.
Tym bardziej, że Twoje pytanie jest niekompletne i na jego podstawie nie sposób udzielić Ci jednoznacznej odpowiedzi (w czym zresztą powinieneś się sam łatwo zorientować skoro twierdzisz, że czytałeś inne wątki na ten temat).

A jeśli używanie opcji "szukaj" sprawia Ci kłopot, proponuję zajrzeć np. do tego wątku: http://forumprawne.org/prawo-karne-...-pozytywne-zaswiadczenie-o-niekaralnosci.html

Jeżeli mimo jego przeczytania coś pozostanie niejasne, dopytaj tu (ale proponuję już z konkretami i na temat).

Powrót