T
torc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam to mój pierwszy post a wiec tak postaram sie streścić sprawę w marcu tego roku zostałem oskarżony przez prokuratora o czym z art. 280 par. 1,( w nocy zaczepił mnie jakiś koleś odepchnąłem go walnąłem w twarz on upadł i uciekł a z kieszeni wypadł mu tel.)obydwoje byliśmy piani. podniosłem ten tel. i potem sprzedałem.tel się odnalazł i koleś go odzyskał a mi prokurator postawił zarzut.Przyznałem sie, dostałem nadzór policyjny i poręczenie majątkowe. pod koniec maja dostałem list z prokuratury że do sadu rejonowego został przesłany akt oskarżenia o popełnienie przestępstwa z art. 280 par 1 kk, na następny dzień dostałem nastepny list z prokuratury: Informuję iż z dnia (data) z akt sprawy (nr sprawy) przeciwko (imie nazwisko) wyłaczone zostały materiały o czyn z art. 280 par. 1 i zarejestrowane zostały pod nową syg (nr sprawy). A teraz moje pytania:
1. co to znaczy ze zostały wyłączone meteriały
2.z tego co wiem to czyn ten przewiduje od 2 do 12 lat pozbawienia wolności, jakie mam szanse na wyrok w zawieszeniu(nie byłem wcześniej karany)
3.jest juz koniec lipca a w październiku chciał bym wybrać sie na studia, jak przyspieszyć tą sprawe zeby wiedziec jaki dostane wyrok i czy wogóle jest sens składania papierów na studia(bo skoro nie dostane zawiasów to raczej nie ma sensu)
4.jest możliwość wcześniejszego dowiedzienia sie na kiedy przypada data rozprawy?
5.jaki jest maksymalny czas od dnia przyznania sie do dnia rozprawy (od przyznania sie minęło juz ponad 4 miesiace)
w liście z prokuratury pod koniec maja napisali mi że zebrany w sprawie materiał dowodowy jest kompletny i wystarczający do podjęcia decyzji merytorycznej,to w takim razie długo jeszcze musze czekać na sprawe??
z Góry dziękuje z odpowiedzi
1. co to znaczy ze zostały wyłączone meteriały
2.z tego co wiem to czyn ten przewiduje od 2 do 12 lat pozbawienia wolności, jakie mam szanse na wyrok w zawieszeniu(nie byłem wcześniej karany)
3.jest juz koniec lipca a w październiku chciał bym wybrać sie na studia, jak przyspieszyć tą sprawe zeby wiedziec jaki dostane wyrok i czy wogóle jest sens składania papierów na studia(bo skoro nie dostane zawiasów to raczej nie ma sensu)
4.jest możliwość wcześniejszego dowiedzienia sie na kiedy przypada data rozprawy?
5.jaki jest maksymalny czas od dnia przyznania sie do dnia rozprawy (od przyznania sie minęło juz ponad 4 miesiace)
w liście z prokuratury pod koniec maja napisali mi że zebrany w sprawie materiał dowodowy jest kompletny i wystarczający do podjęcia decyzji merytorycznej,to w takim razie długo jeszcze musze czekać na sprawe??
z Góry dziękuje z odpowiedzi