A
ar9691
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam serdecznie wszystkich Formowiczów. Mam do was prośbę, zwiazana z art. 286 kk. Otóż wraz z kolegą wysłaliśmy 6 paczek w których nic nie bylo były to paczki w kwotach od 15 do 320 zł, jednak po wysłaniu tych paczek sam na własną reke poztanowiłem zwrócic pieniądze poszkodowanym, czterem osobom oddalem pieniądze i do jednej pani dzwonilem zeby nie odbierala paczki z trefna przesyłką. Jednak nie wszysko zalatwilem jedna Pani podala na s na policje i dostalismy po 8 miesiecy zamieniajac ta kare na 160 godzin do odrobienia w czynie spolecznym oraz kare pieniezna w wysokosci 250 zl. Okazało sie ze po otrzymaniu wyroku osoba do ktorej dzwonilem o nie odbieranie paczki zlozyla doniesienie o przestepstwie. Okazalo sie ze to nie ona odebrala paczke tylko jej siostra ktora nie wiedziala ze ma jej nie odbierac nie majac ze mna kontaktu zlozyla doniesienie. Po spotkaniu z policja skontaktowalem sie z ta Pania i oddalem utracone pieniazki, jednak to nie koniec sprawy bowniem idzie ona z urzedu chociaz zeznala ze pieniazki zostaly oddane. I w tym momencie nie wiem czy bedzie ta sprawa traktowana jako recydywa czy jako ciag dalszy ciag zdarzen sprawy za ktora bylem juz ukarany. Prosze o porady i pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam