art. 59 ustawy. 1 (prsze o pomoc)

• Autor wątku Autor wątku krzysiek19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krzysiek19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam małe pytanie zostałem oskarżony z powyższego artykułu o przeciwdziałaniu narkomani. Złapano pewnego chłopaka z 4,72g marihuany i on na Komedzie powiedział ze kupił to odemnie po pewnym czasie zatrzymano mnie i postawiono mi zarzuty(nic przymnie nie znaleziono) ja się do niczego nie przyznałem i mnie puścili po zapłaceniu 1000zl kaucji. A mój problem polega na tym ze odbyły się 2 sprawy na których się nie stawiłem. Na chwile obecna jestem poszukiwany listem gończym do doprowadzenia do aresztu śledczego a sprawę zawieszono. Teraz jestem za granica ale mam zamiar niedługo wrócić i samemu się stawić do prokuratury i pójść na samokaranie(nigdy nie bylem karany) i chciałbym się dowiedzieć jaki wyrok mi grozi i czy wyjdę po sankcji..?

Za czyn z art. 59 ustęp 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii grozi od 1 do 10 lat pozbawienia wolności.

Nikt nie odpowie jaki wyrok dostaniesz, gdyż prawda jest taka że co Sąd to trochę inne orzecznictwo. Na pewno zdecydowanie na Twoją niekorzyść działa fakt, iż nie stawiałeś się na rozprawy. W takiej sprawie możliwy jest każdy wyrok - i "zawiasy" i kara bezwzględnego pozbawienia wolności.

Stawiennictwo w Prokuraturze w chwili obecnej już nic nie da, gdyż jak wynika z Twojego postu sprawa jest na etapie postępowania sądowego, a więc to Sąd decyduje.

PS. Masz adwokata w swojej sprawie?

''Stawiennictwo w Prokuraturze'' mój błąd chodziło mi o to ze sam sie stawie do aresztu.
Na razie nie mam ale jak będę wracał to mam zamiar wziąść jakiegoś. a z tym moim zapytaniem to źle je sformułowałem chciałem się dowiedzieć czy mam jakieś większe szanse na "zawiasy"

PS. a wiesz może ile muszę przygotować pieniędzy na adwokata tak mniej wiecej pytam się bo nigdy nie korzystałem z usług takich ludzi.

krzysiek19 napisał:
a z tym moim zapytaniem to źle je sformułowałem chciałem się dowiedzieć czy mam jakieś większe szanse na "zawiasy"
Nikt nie znając akt postępowania i zasad orzecznictwa w danym mieście nie odpowie na to pytanie.

PS. a wiesz może ile muszę przygotować pieniędzy na adwokata tak mniej wiecej pytam się bo nigdy nie korzystałem z usług takich ludzi.
Gaża adwokata uzależniona jest od miasta z którego pochodzi, jego renomy, typu sprawy i czasu który musi włozyć w tą sprawę etc.

Ostatnia edycja:
Powrót