Artykuł 49

• Autor wątku Autor wątku MagdaW.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MagdaW.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Hej. Jestem podejrzana o złamanie ustawy o ochronie danych osobowych (49 artykuł tej ustawy). Mieszkam w południowej Anglii a sprawa dotyczy polskiej prokuratury. Co mi grozi jeśli nie przyjadę na przesłuchanie? Czy mogą mnie na siłę sciągnąć do Polski? Ja ułożyłam tu sobie życie na nowo. Jestem w 3 miesiącu ciąży. Mój chłopak (nie jest Polakiem) nic o tej sprawie nie wie. Nie mam jeszcze brytyjskiego obywatelstwa. Tak bardzo boję się to wszystko stracić. Znacie się na prawie. Czy polska prokuratura podejmie środki by mnie sprowadzić do kraju. I zatrzymać tam? Czy mogę wystąpić o przesłuchanie w polskiej abasadzie w Londynie? Czy mogę poprosić o przekazanie sprawy angielskiemu wymiarowi sprawiedliwości? Bardzo proszę o pomoc. Magda

Ocena sytuacji należy do prowadzącego postępowanie. Jak się uprze żeby Cię przymusowo doprowadzić to nie jest to wykluczone.

Moim zdaniem byłoby dobrze gdybyś skontaktowała się z prowadzącym sprawę. W ten sposób zmniejszysz ryzyko rozwiązań siłowych, że tak się wyrażę.

Powrót