arvato

• Autor wątku Autor wątku marzena7711
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marzena7711

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam.

Przeglądałam forum, ludzie mają problemy z firmą arvato działającą na zlecenie paypala.
Mój problem dotyczy playa, dlatego założyłam osobny wątek. Byłam w salonie playa, sprawdzali mi konto i nie miałam ani nie mam żadnego długu w play. Nie mniej jednak już od 3 miesięcy jestem nękana smsami i telefonami z arvato - żądają zapłaty nieistniejącego długu w play. W zasadzie zaczęło się to jakiś czas po tym jak wzięłam telefon na abonament. Przypuszczam, że ktoś wtedy sprzedał moje dane.
Czy znacie jakiś skuteczny sposób żeby się uwolnić od arvato? Ostatnio postraszyłam ich zgłoszeniem do prokuratury. Przez tydzień był spokój. Dzisiaj znowu telefon z arvato ...
Jestem regularnie nękana.

marzena7711 napisał:
postraszyłam ich zgłoszeniem do prokuratury.
Zamiast gadać głupoty o prokuraturze, poproś by Ci dokładnie wyjaśnili o co chodzi z tym długiem (skąd się wziął). Być może, ktoś dokonał wyłudzenia na szkodę play, wykorzystując Twoje dane (podszył się pod Ciebie i wziął telefon).

marzena7711 napisał:
Byłam w salonie playa, sprawdzali mi konto i nie miałam ani nie mam żadnego długu w play.

Dlatego nie jest możliwe, by ktoś dokonał wyłudzenia na szkodę play.

Wyjaśnienia arvato odnośnie długu są krótkie - nieopłacona faktura z play. Nie chcą wysłać nic na piśmie.

Postraszyłam ich zgłoszeniem do prokuratury bo wmawiają mi istnienie długu którego play nie potwierdza żeby kiedykolwiek istniał! Jak dla mnie jest to próba wyłudzenia i nękanie.

Jeżeli Play sprzedał dług Arvato, to oczywiście nie masz żadnego długu w Play (stąd taka odpowiedź).
Nie ma tu oczywiście żadnego wyłudzenia. Każdy ma prawo od każdego dochodzić swoich roszczeń (nawet będąc w błędzie, co do zasadności roszczenia). O słuszności żądania ostatecznie zdecyduje sąd jeśli roszczący zechce wystąpić z pozwem o zapłatę.

Widzę, że trochę się Pan uparł i zakłada, że dług kiedykolwiek istniał :)
Otóż nie istniał. Zawsze płace wszystko w terminie. Mam konto na play24 i z niego również wynika, że mam wszystko opłacone. Jest tam cały spis faktur opłaconych i nie brakuje żadnego miesiąca. Nie jest więc możliwe, że czegoś kiedykolwiek nie zapłaciłam. W salonie play powiedzieli mi to samo.
Chcę się uwolnić od tego nękania. Zablokowanie numeru nic nie pomaga, bo w arvato mają ich wiele.

Poproś o numer niezapłaconej faktury datę i sprawdź na play24

marzena7711 napisał:
Widzę, że trochę się Pan uparł i zakłada, że dług kiedykolwiek istniał
Nie uparłem się, mam natomiast hipotezę:
Jeden Grzeszczyk napisał:
Być może, ktoś dokonał wyłudzenia na szkodę play, wykorzystując Twoje dane (podszył się pod Ciebie i wziął telefon).
Co oczywiście nie stoi w sprzeczności:
marzena7711 napisał:
Zawsze płace wszystko w terminie. Mam konto na play24 i z niego również wynika, że mam wszystko opłacone.
Zadłużenie może wynikać z innej umowy zawartej przez oszusta, o której Ty nie możesz nic wiedzieć.

Powrót