Aufenthaltszeiten des Vorfahren (Nr. 1) seit Geburt - Anlage V

• Autor wątku Autor wątku Werner2015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Werner2015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Przedstawiałem już swój stan faktyczny. Ubiegam się o Staatsangehoerigkeitausweis po ojcu, który posiada ten dokument. We wniosku "V" w którym podaję dane ojca jest rubryka "Aufenthaltszeiten des Vorfahren(Nr. 1) seit Geburt". Mój ojciec odbywał w latach 80 przez 2 lata obowiązkową służbę wojskową. Czy w ramach miejsc pobytu trzeba wymienić również miejsca gdzie przez te 2 lata przebywał czy też tych danych nie podaje się? W rubryce niżej podaje się dane odnośnie służby wosjkowej i tam wpisałem te "2 lata - od XXXX do XXXX" + państwo, ale czy wyżej muszę wpisać do miejsc pobytu miejscowości gdzie przez te 2 lata odbywał tę służbę?

Ostatnia edycja:
Miejsce odbywania sluzby wojskowej nie jest takie istotne, panstwo wystarczy, tu chodzi o to, ze to byla sluzba w wojsku polskim na terenie Polski

Czyli w tej rubryce numer 5 dotyczącej miejsc pobytu przodka od urodzenia muszę wyszczególniać okres przebywania w wojsku? Chodzi mi oto, że ktoś urodził się np. w 1960 roku. Od 1960 roku do 1990 mieszkał we Wrocławiu, a od 1990 do dziś w Katowicach. Od 1979 roku do 1981 odbywał obowiązkową służbę wojskową. Czy w ramach tych "Aufenthaltszeiten des Vorfahren" ten okres od 1979 do 1981 musi zostać podany?

Ostatnia edycja:
wszystko podajesz najlepiej tak jak bylo, nawet jak dwa razy w dwoch roznych rubrykach napiszesz to samo o sluzbie wojskowej

to nie jest w tym przypadku decydujace i nie ma co sobie glowy zawracac takimi kwestiami

Dzięki za odpowiedź. Skoro nie jest to tak ważne, to jeżeli wysłałbym to wczoraj tak jak to było, to też chyba nie robiliby problemu z takich spraw. Pozdrawiam

Powrót