Aukcja allegro

• Autor wątku Autor wątku Rakaniszu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rakaniszu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam
jest to moj 1 post na tym forum wiec prosze o wyrozumialosc. mam pytanie dotyczace sprzedazy przedmiotu dokladnie telefonu. wystawilem aukcje i sprzedalem telefon nokia n95. ogolnie z transakcja nie mialem wiele wspolnego bo telefon byl kolegi ja tylko wystawialem aukcje oni dogadywali sie telefonicznie. gdy kupujacy otrzymal telefon napisal maila ze telefon jest uszkodzony bo nie ma danej pamieci 8gb. powiedzial ze wytoczy mi sprawe jak nie oddam pieniedzy. i czy teraz jesli by wytoczyl taka sprawe to bedzie ona sie tyczyla mnie czy tego kolegi na ktore konto wplacal pieniadze i z ktorym rozmawial. rozmawialem z kolega na ten temat i mowi ze nie chce oddac pieniedzy a jak bedzie sprawa to na nia pojdzie i przyzna sie ze to on odpowiada za to. wiec czy ja tez bede za to odpowiadal ? troche sie rozpisalem ale mysle ze mnie zrozumiecie.

pozdrawiam

odpowiada wlasciciel konta wedlug regulaminu nie wolno udzielac konta innej osobie.Jak brakuje 8gb jak taka karte dostawia sie do telefonu.Pieniedzy odrazu nie moze wolac najpierw naprawa problemu a jak nie kasa

zdecydowanie odpowiadassz jako sprzedający przedmiot. Poponuje spróbowac się dogadać z kupującym inaczej będzie miał faktycznie podstawy do wytoczenia sprawy

kubawki@gazeta.pl ... na obecną chwilę to ma podstawy do złożenia reklamacji, a sprzedawca rozwiązując zgłoszony problem "unieważni" odstąpienie od umowy. W pierwszej kolejności kupujący musi udowodnić, że nie otrzymał kompletnego towaru.

Ludzie bardzo lubią straszyć sądem ... ciekawe ilu ludzi się przebierze za Temidę na Halloween ;)

Pozdrawiam :cool:

Powrót