Aukcja internetowa

• Autor wątku Autor wątku MirekIII
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MirekIII

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Kupilem na serwisie aukcyjnym (kup teraz) 5 sztuk monet kolekcjonerskich,845zl sztuka. Potwierdzilem zakup telefonicznie,przelalem pieniadze wszystko fajnie. Po trzech dniach dostalem maila ze monety zostaly skradzione i pieniadze zostana mi zwrocone. Problem w tym ze monety podrozaly w tym czasie do kwoty ok 1250 zl za sztuke. Napisalem maila z zadaniem wydania monet odbylem rozmowe telefoniczna pytalem o jakies protokoly policyjne lecz nie uzyskalem zadnej konkretnej odpowiedzi. Dodam jeszcze ze te same monety sa wystawione na sprzedaz w sklepie internetowym ktorego wlascicielem jest sprzedawca z portalu. Czuje sie oszukany. Jak moge zmusic sprzedawce do wydania towaru? Konto na portalu jest zarejestrowane na firme. Wielkie dzieki za odpowiedzi

A zwrócił Ci już pieniądze?

Tak zwocil. I sprzedal monety, zniknely z oferty sklepu

A masz (przypadkiem!) print screeny tamtych wystawionych przez niego aukcji?

Nie zrobilem tego, to by bylo dobre. Glupota nie boli

A masz dostęp do komentarzy?
Jeśli sprzedający ma komentarze do każdej transakcji (jak w przypadku allegro!), to wystarczy kliknąć na numer aukcji (jeśli komentarz został już wystawiony) i wykonać print screen :)

zapomnialem dodac- koles reklamuje sie jako oficjalny dystrybutor Narodowego Banku Polskiego

Na portalu profil nie mial komentarzy. Sprawdzilem nazwe sklepu i poszperalem w necie. Nie znalazlem zadnej zlej opini. Wszystko wygladalo OK

Napisz mu, ze albo ci da kopie zawiadomienia zlozonego na policji w sprawie tej rzekomej kradziezy albo zakladasz mu sprawe w sadzie cywilnym.

Nie ma tych papierow. Straszylem go ze powiadomie wszystkie mozliwe instytucje, wtedy stwierdzil ze mozemy sie dogadac przy nastepnej monecie, ktora NBP wypusci we wrzesniu. Dzieki wielkie za poswiecony czas

wrazie rozprawy, jestem na wygranej pozycji?

Pieniadze oddane, sprzedajacy nie ma tego towaru, o co chcesz walczyc? Jestes w stanie udowodnic, ze ktos inny kupil drozej zaraz po tym jak je kupiles?

Nie jestem wstanie tego udowodnic. Tylko wydaje mi sie ze kup teraz jest umowa wiazaca. Jestem w bledzie?

yko napisał:
Pieniadze oddane, sprzedajacy nie ma tego towaru, o co chcesz walczyc? Jestes w stanie udowodnic, ze ktos inny kupil drozej zaraz po tym jak je kupiles?
Nie, chce "walczyć" o to, że w tym czasie wzrosła wartość rynkowa zakupionego przez niego towaru, więc w efekcie jednak na tym stracił, bowiem gdyby sprzedający wysłał mu zakupione monety, a on później wystawił je za wyższe wkoty, mógłby na tym zyskać... Czytam ze zrozumieniem od początku do końca :)

Powrót