Aukcja moto allegro

• Autor wątku Autor wątku dynx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dynx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Chcialbym sie zorientowac co myslicie na temat tego typu aukcji:
Jak to wyglada z punktu widzenia prawa?

Z gory dziekuje za opinie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a jak ma niby wygladac? czlowiek ma firme, placi pewnie podatki, dolicza marze za swoj czas i prace, wiec w czym problem?

"S-line wersja...ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Czujniki parkowania, Elektryczne szyby, Filtr cząstek stałych, Immobilizer, Napęd na cztery koła, Ogrzewanie postojowe, Podgrzewane fotele, Reflektory ksenonowe, Serwisowany, Skórzana tapicerka, System nawigacji, Tempomat, Układ ESP, Wspomaganie kierownicy ,Zadbany, Oryginalny przebieg, Garażowany, System DVD itd.. Serwisowany Do sprowadzenia z zach.Niemiec Cena podana (brutto) 87.000zł z moja marżą plus opłaty..w kraju Sprowadzam Auta na Zamówienie ! Faktura Vat.marża Import-Export "XXX" Kontakt: XXX lub email: XXX "

A ja mam wrażenie, że chodzi o cenę Kup Teraz - 1 PLN oraz o cenę z treści ogłoszenia - 87 000 PLN.
Teraz, po odświeżeniu strony - obie ceny są takie same, więc nie widzę problemu ;-)

oo to dziwne bo ja od razu mialem obie takie same, dlatego nie widzialem problemu ;-) ale moze wytnij line do aukcji ;)

No faktycznie - sprzedawca sie zorintowal i zmienil :)
Swoja droga wlasnie zastanawiam sie, co by bylo, jakbym szybko kliknal kup teraz za zlotowke, i domagal sie samochodu po tej cenie... Ja osobiscie (przed zmiana ceny) aukcje ta rozumialem w ten sposob, ze kupuje za zlotowke a cena tego samochodu w Niemczech wynosi w przeliczeniu 87000PLN (wraz z kosztem sprowadzenia). Co nie zmienia faktu ze ja je jednak nabylem za 1PLN.
Dobrze rozumuje? Czy moze nie za bardzo? :)

na temat kupowania przedmiotow na aukcjach po "dziwnych cenach" -1zl , 1€ jst duzo watkow na tym forum, proponuje wlaczyc funkcje "szukaj" i poczytac ;)

Tak, wiem, przeczytalem wczoraj chyba wszystkie watki :)
Ale chcialbym poznac opinie na temat tego konkretnego przypadku. Poza tym, chyba w zadnym z watkow na temat takich aukcji nie nie osiagnieto konsensusu.

Dlatego, że można sobie "pogdybać". W sądzie się rozstrzyga takie sprawy. Tutaj możesz poznać opinie i interpretacje aktów prawnych. Dlatego zostałeś odesłany do opcji "szukaj".

Nikt Ci na 100% nie powie jak by się sprawa zakończyła w Twoim przypadku jeśli byś kliknął na "Kup teraz" za cenę 1 zł. Można jedynie przypuszczać. Właściwym do wydania wyroku jest sąd.

Powrót