Aukcja na allegro, problem z finalizacją transakcji

• Autor wątku Autor wątku NailsNaithan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NailsNaithan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie, wystawiłem na allegro serwis internetowy, został on zakupiony przez opcję "kup teraz", na początku nie było problemu jeśli chodzi o kontakt z kupującym, miałem wprowadzić kilka poprawek i potem mieliśmy umówić spotkanie aby sfinalizować transakcję. Po jakimś czasie kontakt był coraz bardziej utrudniony, kupujący tłumaczył brak kontaktu z nim - przebywaniem zagranicą. Mieliśmy się spotkać na początku lutego, obecnie kupujący nie odpisuje na żadne maile, na SMSy i nie odbiera telefonu, już od ponad tygodnia. Od zakupu przez allegro minęło półtora miesiąca.

Co mogę zrobić w tym wypadku? Będę wdzięczny za pomoc.

Napisać wezwanie do zapłaty, a później pozew.

wystap o zwrot prowizji allegro no i wystaw przedmiot ponownie

Wysłałem dzisiaj przedsądowe wezwanie do zapłaty. Powiem szczerze, kupujący zaakceptował na allegro dość dobrą dla mnie cenę i mogę mieć problem z uzyskaniem takiej ponownie, dlatego jeśli na drodze prawnej mógłbym uzyskać zapłatę za ten serwis internetowy to satyfakcjonowałoby mnie to.

Produkt został sprzedany za kilkadziesiąt tysięcy złotych, wchodząc na drogę sądową co mogę uzyskać w najlepszym i w najgorszym wypadku?

Ostatnia edycja:
Jeżeli wszystko opisałeś zgodnie z prawdą, to nie ma tu mowy o najlepszym czy najgorszym przypadku. O ile udowodnisz to, o czym piszesz przed sądem, a z uwagi na to, że zakup był dokonany poprzez allegro to nie będzie z tym problemu, po prostu uzyskasz nakaz zapłaty. Z tymże możesz udać się do komornika.

Powrót