AUKCJA-Sprzedaż telefonu i zgubienie przesyłk

• Autor wątku Autor wątku gumi123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gumi123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Niedawno sprzedałem telefon na allegro.Osoba która go kupiła wpłaciła pieniądze na moje konto po około 2 dniach.Paczkę zapakowałem i wysłałem tego samego dnia co dostałem pieniądze na moje konto.Po 2 tygodniach kupujący zadzwonił do mnie i poinformował mnie że nie dostał jeszcze przesyłki.Sprawdzał na poczcie-też nie było.Mam zamiar iść jutro i złożyć reklamacje na poczcie.Jednak telefon nie był wysłany paczką ubezpieczoną(na aukcji zaznaczyłem że wysyłka listem poleconym/paczką.I teraz mam pytanie.

1.Czy jestem zobowiązany oddać pieniądze kupującemu mimo to że w aukcji pisało przesyłka listem poleconym/paczką i on naciskając kup teraz zgodził się na te warunki??

Bardzo proszę o powiedzenie mi jak rozwiązać ten problem.
:?: :?: :?: :(

przykro mi, prawda jest taka ze jestes zobowiązany wysłać mu paczkę.

JEżELI!! masz potwierdzenie ze WYSłAłEś PACZKę POCZTą a nie masz potwierdzenia od poczty ze on dostał paczkę, lub JEZELI masz UMOWę Z KURIEREM, to mozesz w to włączyć pocztę lub kuriera.
w pana przypadku nie ma nic z tych dwóch rzeczy

wiec, ten kto zapłacił za towar, i tego towaru nie otrzymał, to może dać negatywa i mozliwe nawet ze spotkacie sie w sądzie, bo on ma dowód ze zapłacił, a nie ma dowodu ze otrzymał paczkę.
pozdrawiam.

Powrót