Aukcje "integralnych zestawów"

• Autor wątku Autor wątku Neithan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Neithan

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam.

Mam pytanie odnośnie aukcji internetowych.

Znalazłam na allegro ciekawą "okazję" - mogę kupić za 1zł dowolnie skonfigurowany, nowy samochód. Jednakże w tej samej aukcji, drobnym maczkiem, zaznaczone jest, iż każdy samochód występuje w "integralnym zestawie" z kluczykami, o których wartość mam sie dowiadywać telefonicznie.

I tutaj dwa pytania.
Pierwsze z ciekawości - czy tego typu aukcja jest legalna :?: Zgłosiłam niby sprawę do allegro, ale zero jakiejkolwiek odpowiedzi czy blokady aukcji, wiec wnioskuję, że nie mają zamiaru nic z tym zrobić.

Drugie - czy istnieje jakiś paragraf, który umożliwia odmówienie przyjęcia "integralnej części", jaką są kluczyki :?: Mówiąc krótko - chcę samochód za złotówkę, ale nie chcę kluczyków za xxx zł :D

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź :)

Cena podana na allegro musi być ceną końcową, ominięcie tego jest łamaniem regulaminu Allegro. Oni poprostu chcą ominąć prowizję, którą trzeba zapłacić Allegro. Na wyegzekwowanie tego samochodu moim zdaniem miałbyś szanse przed sądem - bo znany 'bład' to napewno nie jest.

Witam.

Dzięki za odpowiedź :)

A jak jest z tą "integralnością" zestawów? Chcę kupić samochód bez kluczyków - czy można uznać, że to jest jak, powiedzmy, chęć zakupu okien bez szyb? Wola klienta przede wszystkim i takie tam?

Pozdrawiam

Powrót