Auto na części z dwoma właścicielami, gdzie jeden z właścicieli to bank

• Autor wątku Autor wątku KudłatyRulz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KudłatyRulz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam:) Potrzebuje porady...Otóż: znalazłem ciekawą ofertę na kupno samochodu w dobrym stanie technicznym na części, gdyż nie można go zarejestrować, ponieważ ma dwóch właścicieli, jeden z nich to osoba fizyczna, a drugi,to bank.teraz pytanie...dlaczego nie można go zarejestrować???powiedział mi że potrzebne by mu były tylko, tablice rejestracyjne i nr vin z podszybia. mi to bardzo pasuję, ponieważ chcę auto typowo na dawce części. jak mam się zabezpieczyć, żeby on nie odwinął jakiegoś numeru i nie zgłosił kradzieży na policje czy jeszcze co innego.napisać jaką prowizoryczną umowę, czy jeszcze coś innego w razie czego?? z tego co zrozumiałem to ma go zezłomować, bo musi się go pozbyć. dodam że rozchodzi się tu o kwotę 2500 zł.

Daj sobie spokój z takimi interesami.A jeśli go nie zezłomuje i zrobi przeszczep?Coś to bardzo podejrzane.Wywinie jakiś numer i będziesz miał duże problemy.

no to już nie moja sprawa...ja chce mieć czyste ręce:) może umowę kupna sprzedaży sporządzić, ale tylko dla mnie, że w razie czego kupiłem to auto normalnie???jeden egzemplarz tylko dla mnie???jak nie można tego auta sprzedać, to złamię prawo jeśli będzie coś kombinował.mam racje??

Prokurator Ci opowie co i jak...To forum nie jest do tego żeby pouczać ludzi łamiących prawo...

Witam,mam takie pytanie.
Jestem właścicielką samochodu a mój mąż jest współwłaścicielem.Czy jeśli będę chciała go sprzedać to mąż musi być przy transakcji, czy mogę to zrobić sama.

Powrót