U
Uzi103
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam, jestem podczas pisania oprogramowania dla autokomisów.
Natrafiłem na pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać, więc zwracam się do Was z nadzieją, że pomożecie
Dokładnie to chodzi o to, że chcę zrobić sumowanie zarobków komisu, ale nie wiem, jak mam to zrobić
1) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł, który zakupił za 15 tyś zł.
Jak mam liczyć dla tego samochodu:
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
- Podatek PCC
2) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł, który zakupił za 15 tyś zł. (Zakup VAT)
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
(Podatku PCC chyba się w tym wypadku nie płaci)
3) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł. Cena komitenta wyniosła 15 tyś zł. (umowa komisowa)
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
(Podatku PCC chyba również się w tym wypadku nie płaci)
Proszę bardzo o pomoc, program piszę już od ok 6 miesięcy, nie chcę, aby praca sie zmarnowała
Natrafiłem na pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać, więc zwracam się do Was z nadzieją, że pomożecie
Dokładnie to chodzi o to, że chcę zrobić sumowanie zarobków komisu, ale nie wiem, jak mam to zrobić
1) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł, który zakupił za 15 tyś zł.
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
- Podatek PCC
2) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł, który zakupił za 15 tyś zł. (Zakup VAT)
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
(Podatku PCC chyba się w tym wypadku nie płaci)
3) Załóżmy, że komis sprzedał samochód za 20 tyś zł. Cena komitenta wyniosła 15 tyś zł. (umowa komisowa)
- prowizję netto
- prowizję brutto
- VAT
(Podatku PCC chyba również się w tym wypadku nie płaci)
Proszę bardzo o pomoc, program piszę już od ok 6 miesięcy, nie chcę, aby praca sie zmarnowała