Automaty

• Autor wątku Autor wątku Piotr431
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr431

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam przepraszam jeżeli nie napisałem tego w odpowiednim temacie ale nie moglem znaleść odpowieniego tematu. Mam taką sprawę a mianowicie poszedłem wczoraj do sklepu gdzie stał sobie automat do gier no i mowie a wrzucę sobie 5 zł wrzuciłem no i zakreciłem 3 razy po czym na maszynie wyskoczyło mi ze wygrałem nie patrzyłem nawet ile tylko wypłaciłem pieniądze no i łączna wygrana wyniosła mnie 1700 zł, po czym dziś stoję sobie z psem na dole a tu wybiega mi ta babka ze sklepu w którym grałem i karze zwrócić pieniądze bo wczoraj maszyna nie powinna mi tyle wypłacić gdyż nastąpił błąd maszyny i maszyna zwolniła cały bęben pieniędzy i groziła wezwaniem policji i wnioskiem do sądu. I moje pytanie brzmi czy powinienem zwrócić te pieniądze czy nie?

a te maszyny są w ogóle legalne czy nie? Bo pamiętam, że kiedyś była na to niezła nagonka i wszyscy właściciele omijali prawo naklejając naklejki, że maszyna służy tylko do zabawy i nie wypłaca pieniędzy?

Wiesz w sumie to nie mam pojęcia.
Ale sprawę już załatwiłem zadzwoniłem na płatny numer do prawników i powiedział mi ze mam tych pieniędzy nie oddawać gdyż wygrana jest wygrana i nie ważne czy maszyna była zepsuta czy nie to wygrałem te pieniądze i ta pani bez prawnie karze mi je zwrócić.

A na forum nie ma prawników? Oczywiście, że informacje jakie otrzymałeś telefoniczne, są zgodne ze stanem faktycznym prawnym. Wygrałeś i koniec, kropka. Gdybyś przegrał? Pani zwróciła by ci pieniądze? Tłumacząc awarią maszyny. Na milion procent nie. Hazard, gra losowa.

Nie no nie sadzę ze nie ma prawników na tym forum bo dlatego właśnie wybrałem to forum by uzyskać pomoc i bardzo jestem wdzięczny osobą które zabrały w tym wątku głos i wykazały się chęcią pomocy, tylko napisałem moja drugą wypowiedz po to by osoby które były/bądź są w podobnej sytuacji wiedziały co zrobić gdy spotka ich to samo co spotkało mnie.

Dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam

Powrót