Automatyczne przedłużenie umowy a odstąpienie

• Autor wątku Autor wątku angelikadurys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angelikadurys

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam!
W ubiegłym roku tj. 2014 podpisywałam umowę na czas określony - 1 rok - z siłownia Pure Jatomi w Łodzi, niestety nie doczytałam, co powinnam była zrobić , iż umowa po roku czasu przedłuża się automatycznie na czas nieokreślony, w momencie kiedy, nie wypowie się jej 4tygodnie przed końcem umowy. I tutaj moje pytanie czy jeżeli w momencie kiedy umowa się przedłuży na czas nieokreślony mogę odstąpić w ciągu 10 dni od nowej umowy czy przymusowe jest w tej sytuacji napisanie jednak tego 4tygodniowego wypowiedzenia?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tak pytam, nie znam się w ogóle, także myślałam, że skoro jest to nowa umowa na czas nieokreślony to mam prawo odstąpnienia od takiej umowy a nie wypowiadanie starej... stad też moje pytanie. Mieszają strasznie w Pure i zarabiają na nieznajomości prawa a 200zł piechotą nie chodzi...

Tyle to i ja też wiem, bo czytać umiem, wiec to mało wyczerpująca odpowiedz. A pytanie bylo: czy mogę odstąpić od umowy w momencie kiedy przedłuża się ona automatycznie na czas nieokreślony?

angelikadurys napisał:
Tczy mogę odstąpić od umowy w momencie kiedy przedłuża się ona automatycznie na czas nieokreślony?

Ale z jakiego tytułu chcesz odstąpić? Jest taki zapis w regulaminie?

Powrót