A
Assassins3111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, w styczniu zakupiłem karnet na pół roku na siłownię. Przy zakupie podpisywałem z siłownia umowę. Przy podpisywaniu starali się przekazać "najważniejsze rzeczy", stwierdziłem, że wszystko ok, wkoncu to tylko siłownia. Dowiedziałem się, że jeśli chce zrezygnować z karnetu to mam 3 miesiące na jego wypowiedzenie oraz nie zostało nic wspomniane na temat jego przedłużania z automatu. Przyszedłem na początku maja, końcu kwietnia, że chce zrezygnować z karnetu to dowiedziałem się, że jest na to za późno, że miałem przyjść jescze miesiąc wcześniej. No to stwirdzilem, że olać to i zapłacę za te miesiące które nie będę uczęszczać. W sierpniu została pobrana kolejna opłata za karnet to pojechałem zapytać o co chodzi to dowiedziałem się, że automatycznie się przedłuża i musze wypowiedzieć umowę. No to podpisałem 2 wypowiedzenia na miejscu, w banku wyłączyłem automatyczne pobieranie pieniędzy z mojego konta. Dziś dostałem od nich telefon, że należy uregulować kwotę dwustu coś złotych. Nie zarabiam, mamy inne wydatki w domu więc jest to spora kwota. Czuję się oszukany ponieważ przy wypowiedzeniu umowy również nie zostałem poinformowany o takim fakcie, że muszę 3 miesiące czekać. Czy to co oni zrobili jest legalne? Czy można jakoś anulować, żądaną przez nich kwotę? Co mam zrobić po za zapłaceniem tej kwoty? Dodam iż nie korzystałem z ich usług w tym czasie. Pozdrawiam.