Autoodnowiona subskrypcja

• Autor wątku Autor wątku Mateusz131
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mateusz131

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Rok temu wykupiłem subskrypcję roczną na stronie ***, która odnowiła się automatycznie wczoraj tj 29.03. Płatność była obsługiwana przez ***, gdzie jako preferowane źródło płatności oznaczyłem saldo konta, które podczas odnowienia subskrypcji było puste, a więc płatność nie została zrealizowana, ale widnieje informacja o kwocie obciążenia.

W pierwszej kolejności anulowałem subskrypcję, a następnie usunąłem konto na w.w stronie. I teraz pytanie: Czy jeśli nie zasilę konta *** o kwotę obciążenia i w rezultacie płatność nie zostanie uiszczona, to czy istnieję szansa, że za jakiś czas zacznę otrzymywać maile/listy z wezwaniem do zapłaty, a w późniejszym czasie listy o rozpoczęciu postępowania egzekucyjnego?

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mateusz131 napisał:
...czy istnieję szansa, że za jakiś czas zacznę otrzymywać maile/listy z wezwaniem do zapłaty...
Tak. Na ile realne jest to zagrożenie, doczytaj w zawartej przez Ciebie umowie.

Mateusz131 napisał:
... czy istnieję szansa, że za jakiś czas zacznę otrzymywać maile/listy z wezwaniem do zapłaty, ...
Nie, bo skoro na koncie jest już kwota obciążenia to środki zostały już przekazane, a Ciebie będzie ścigać Bank.

Bardzo dziękuję za udzielone odpowiedzi

Pozdrawiam

Powrót