AVRIO - czy legalne/uczciwe/piramida?

• Autor wątku Autor wątku pgrabarz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pgrabarz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Chciałem zapytać, czy tego typu działania są legalne, a jeśli są legalne, to czy uczciwe?

Ogólnie(o ile dobrze rozumie regulamin) sprawa wygląda następująco:
Pokrótce, szczegóły można poznać w regulaminie.

-!Podpisujemy Umowę za pośrednictwem WYZNACZONEJ PRZEZ Avrio osoby na "plan finansowy AXA Plan Inwestycyjny Multi"
-!Podpisuje również cesję prawną planu finansowego AXA Plan Inwestycyjny Multi
-!Znadjujemy 3 + (3 +3 +3) = 12* Dwunastu chętnych, którzy również podpiszą umowy na w/w plan inwestycyjny.
-!Za punkt wyżej "otrzymujamy" wynagrodzenie prowizyjne - 300 zł na każdą z 12 osób. Czyli 3600zł

"otrzymujemy" ponieważ nie wiem, czy w wyniku tej cesji nie jest tak, że musimy 3600zł wpłacić w/w plan inwestycyjny, na który podpisaliśmy cesję!!

Pełny regulamin:
http://crm.avrio24.pl/download/regulamin.pdf
*3 + (3 +3 +3) = 12 - znajdujemy 3 osoby, a każde z tych 3 osób ma znaleźć kolejne 3 osoby i tak dalej i tak dalej. za osoby niżej w hierarchii również otrzymujemy wynagrodzenie, ale już niższe.

Proste wyliczenie pokazuje, że jeśli w programie jest już ok 1000 osób, czyli 7 poziomów w piramidzie, to dla kolejnych osób braknie ludzi w Polsce, aby uzyskać stanowiska wymienione w regulaminie.
poziom_w_piramidzie liczba_osób_na_danym_poziomie suma_osób_od_danego_poziomu_wzwyż
1 1 1
2 3 4
3 9 13
4 27 40
5 81 121
6 243 364
7 729 1093
8 2187 3280
9 6561 9841
10 19683 29524
11 59049 88573
12 177147 265720
13 531441 797161
14 1594323 2391484
15 4782969 7174453
16 14348907 21523360
17 43046721 64570081

Na google można znaleźć ich milion ofert pracy Jako
"pracownik ds. pozyskiwania klientów, AVRIO Sp. z o.o, Rzeszów"

A jeszcze apropo "planu finansowego AXA Plan Inwestycyjny Multi" to mrożenie kasy na 10 lat, aby nie stracić. Minimalna składka 300zł miesięcznie. Co jeżeli nie znajdziemy kolejnych "chętnych"?

Powtórzę pytanie: czy takie działania są legalne? A jeśli są legalne, to czy uczciwe?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Młody człowieku, firma jest jak najbardziej legalna, o czym przekonasz się studiując regulamin i inne załączone materiały. Pozostaje tylko kwestia czy to wszystko przetrwa na dłuższą metę…

Młodość, aspiracje, dalekosiężne plany prezesa i dyrektora są bardzo ciekawe, ale to wszystko plany!

Nic nie ma TU i TERAZ, są TYLKO plany. Ale wiadomo, jakoś trzeba zacząć…

W tym momencie jedyny produkt, to polisa AXA Multi. Dla niektórych temat poboczny z tego co zdążyłem zauważyć (bo dla nich liczy się struktura), ale nie dla wszystkich.
Czy każdy zna się na polisach, czy każdy potrafi zarządzać swoim kontem i wie GDZIE i KIEDY zrobić odpowiednią alokację ? Ktoś powie: Ja mam od tego ludzi; jednak ludzie to nie wszystko. Umiesz liczyć, licz na siebie. Ktoś nie będzie pracował za ciebie 10 lat, ba na taki okres czasu jesteś zobligowany do uiszczania comiesięcznych opłat.

AVRIO to przykrywka na polisę. Nie ma polisy, nie ma AVRIO - proste.

W tym momencie finansówka przybiera naprawdę różnoraką formę pozyskiwania klientów. Poczynania agentów, nie są już takie efektywne jak kiedyś. Dlatego tworzy się inne "kolorowe'' systemy werbowania klienta.

Nie neguje tej firmy, ale skupmy się na realiach, a nie optymizmie, który jest sztandarowym hasłem firmy. Tu nie wystarczą słowa "jakoś to będzie".

Pytasz, a co jeśli nie znajdziemy kolejnych chętnych ? Jeśli nie będziesz miał ludzi, to nie będziesz miał kasy, a jeśli nie będziesz maił kasy, to nie będziesz miał z czego opłacać polisy (chyba, że masz inne źródło dochodu, które załatwia temat, np. zysk rezydualny ze struktury, bądź inne).

Jeśli przestaniesz opłacać polisę, to myślisz, że przed okresem 10 lat będziesz mógł wyciągnąć pieniądze ? NIE, pieniądze przepadają, to nie ulega wątpliwości. Takie są uroki polisy.

Życzę powodzenia firmie i z niecierpliwością czekam na fundamenty sklepu i stacji benzynowej, które są w planie.

Pozdrawiam

Jeżeli chcesz wejść w ten program musisz zarejestrować się na ich stronie avrio24.pl

Musisz posiadać nr osoby która Cię wprowadza. Jeżeli zdecydujesz się na mnie wpisz proszę nr id 100812

Link do strony głównej firmy
AVRIO

w przypadku pytań prosze o kontakt konrad.wujecki@gmail.com

Powrót