B
Bandog
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Witam! Sprawa ma sie tak. Moja Babcia wyjechala swego czasu do Niemiec, tam pomieszkiwali wspolnie z Dziadkiem jakis czas i Dziadek zmarl. Teraz chcialaby wrocic do kraju, tutaj zostalo mieszkanie po Dziadku ktore caly czas bylo oplacane. Babcia ma przyznana rente po mezu i swoja emeryture (polska wysylana do niemczech) i chciala by wrocic tutaj nie tracac zadnego ze swiadczen. Jest zameldowana na stale za granica, ma tam mieszkanie w ktorym spedza ok 3 miesiecy w roku, wyjezdza tam wypoczynkowo, z Polski wymeldowala sie w latach 90tych.
Na jakiej podstawie mozna ja tutaj zameldowac i uzyskac dowod osobisty?
Zaznacze tylko ze sprawa z mieszkaniem nie jest jeszcze do konca uregulowana i ten dowod byl by tutaj krokiem milowym. Dziadek zmarl, Babcia nie byla tam zameldowana i urzednicy robia teraz problem z przyznaniem tego mieszkania Babci.
Czy mozna zrobic tak ze byla by Niemka mieszkajaca za granica i przyznawane jej w Niemczech swiadczenia byly przelewane tutaj?
Na jakiej podstawie mozna ja tutaj zameldowac i uzyskac dowod osobisty?
Zaznacze tylko ze sprawa z mieszkaniem nie jest jeszcze do konca uregulowana i ten dowod byl by tutaj krokiem milowym. Dziadek zmarl, Babcia nie byla tam zameldowana i urzednicy robia teraz problem z przyznaniem tego mieszkania Babci.
Czy mozna zrobic tak ze byla by Niemka mieszkajaca za granica i przyznawane jej w Niemczech swiadczenia byly przelewane tutaj?