L
lwendowa_lavernia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Od poniedziałku wracam do pracy po wychowawczym. Na piątek byłam umówiona przez Pracodawcę na badania kontrolne. Dzisiaj dostałam telefon, że jednak badań nie muszę robić, bo pandemia i nowe przepisy, więc odwołali mi wizyty piątkowe, za to ja mam sama załatwić sobie zaświadczenie od lekarza POZ, że jestem zdolna do pracy. Mam na to oczywiście czas do piątku, bo do poniedziałku mam dostarczyć zaświadczenie. U lekarza POZ w rejestracji oczywiście nic nie wiedzą, mam jutro od rana próbować dodzwonić się do rejestracji i próbować umówić się do lekarza na teleporadę (z praktyki wiem, że czeka mnie niezła przeprawa). Czy to w porządku, że Pracodawca tak mnie z tym zostawił? Ja rozumiem, że badań nie muszę robić, gdy jest jakiś problem z dostępem do orzecznika albo specjalisty, ale tu nie było problemu i wizyty już były umówione. A teraz jestem zostawiona na zasadzie "Pani sobie załatwi". I jeszcze ciekawe jest to, że od poniedziałku będę jeszcze wybierała urlop zaległy, a na badania kontrolne i tak mnie wyślą, tylko po wybraniu tego urlopu.