Badania lekarskie a staż z PUP

• Autor wątku Autor wątku Artur1ut
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Artur1ut

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam .
Mam pytanie . Kto pokrywa koszt badania lekarskiego potrzebnego do odbycia starzu z PUP . PUP , pracodawca czy osoba skierowana na staż . Dostałem skierowanie do odbycia starzu ale nie stać mnie na opłacenie badań lekarskich . Badania te to koszt od 100 do 150 zł . Tak podejrzewam .

Koszt badania lekarskiego pokrywa pracodawca.

mela1308 napisał:
Koszt badania lekarskiego pokrywa pracodawca.

A praktycznie jak to wygląda . Dostaję skierowanie od pracodawcy na badanie . Idę do lekarza i co on mi wypisuje zaświadczenie i ja coś muszę zapłacić a potem wziąść fakturę i oddać pracodawcy w celu zwrotu kosztów czy lekarz rozlicza się bezpośrednio z pracodawcą .

Pracodawca powinien mieć umowę z przychodnią i rozliczać się z nimi bezpośrednio.

W moim przypadku to tak wyglądało, ze po przyjęciu na staż, pup dał mi skierowanie na badania i wskazał przychodnie która ma umowę z pup. Czyli nic ze strony pracodawcy nie było nie. Stażysta za nic nie płacił

A czy może pani wie czy to stypendium stażowe liczy się do zasiłku okresowego z MOPS . Chodzi mi o dochód .

Z tego co wiem to urzędnicy podczas rejestracji pytają się o korzystanie z pomocy bmopsu, więc się wypełnia jakiś druczek.

Z tego co wiem to urzędnicy podczas rejestracji pytają się o korzystanie z pomocy mopsu, więc się wypełnia jakiś druczek (w moim przypadku był czysty)

Powrót