badanie wariografem

• Autor wątku Autor wątku solgarden
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

solgarden

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam pewien kłopot, chciałabym żebyście pomogli. Czy ktokolwiek wie, czy jest możliwe odpłatne lub nie poddanie się badaniu wariografem na własny wniosek? Pewna kobieta (od lat są z nią problemy:mad:) zaczepia i nagabuje moją rodzinę. Zwykle nie zwracamy uwagi, ale ostatnio doczepiła się do mnie i jej odpowiedziałam (kulturalnie) żeby dała sobie spokój. Było kilku świadków tej sytuacji, ale ja nie znam tych ludzi. Ona z kolei ma "wielką psiapsiółkę", która w sądzie potwierdzi wszystko co tamta zechce (tej psiapsiółki nie było przy mojej rozmowie z tamtą kobietą). Zastanawiam się, czy w sytuacji gdyby ona mnie oskarżyła że ją zwyzywałam (znieważenie chyba) i gdyby było moje słowo przeciwko jej i jej przyjaciółki, mogłabym poddać się badaniu na wariografie, żeby udowodnić swoją niewinność. Wiem, że to pokręcone i być może histeryzuję, ale chciałbym wiedzieć dla własnego spokoju:sad:

Wątpliwe żeby sąd potraktował takie badanie jako wiarygodny dowód.

Pozdrawiam :cool:

Witam moje pytanie dotyczy badania wariografem z tego co sie juz zorientowalam to na takie badanie musi wyrazic zgode osoba poddajaca sie badaniu ale co jesli taka zgoda byla pod przymusem mianowice wszcyscy w firmie w ktorej pracowalam wiedza,ze jesli sie takiemu badaniu nie poddadza zostana zwolnieni?mam na to duzo swiadkow ja takiemu badaniu poddalam sie 2 razy zadnych wynikow takiego badania nie otrzymala wzamian zostalam zwolniona po 7 latach pracy za porozumieniem stron bo bylam w takim szoku ze sie zgodzilam co okazalo sie moim bledem:(teraz zastanawiam się czy nie skarżyć pracodawcy o naruszenie dóbr osobistych?sama nie wiem co robić nic nie zrobiłam a prace straciłam gdy zapytałam o to czy dostane kopie wyników w odpowiedzi usłyszałam,ze nie wiedza o co mi chodzi i nie mają nic więcej do dodania w tej sprawie!!!

Powrót