bank cetelem - jak z nim walczyć?

• Autor wątku Autor wątku kora77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kora77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,
od jakiegoś roku posiadam kartę kredytową w cetelem banku, w zeszłym miesiącu złożyłam wniosek o kredyt hipoteczny, który został mi przyznany pod warunkiem zamknięcia karty kredytowej w cetelem banku, i tu zaczynają się schody, pismo z prośbą o zamknięcie karty wysłałam 21 sierpnia i miałam czekać do 3 tyg na pisemne potwierdzenie zamknięcia tej karty, niestety 2 dni temu (po moim tel do w/w banku) okazało się że to pismo nie zostanie mi wysłane ponieważ nie mam zmienionego nazwiska w ich bazie danych (w miedzyczasie wyszłam za mąż), kazali mi przesłać kserokopie dowodu z nowym nazwiskiem i znowu czekać 3 tyg na potwierdzenie zamknięcia karty,
nie rozumiem dlaczego nikt wcześniej nie poinformował mnie, że nie mogą mi przesłać potwierdzenia z powodu zmiany nazwiska, a dzwoniłam do banku kilkanaćie razy w ciągu 3 tyg,

sytuacje mam o tyle trudną, że kupuje działke budowlaną i jej właściciel wziął wysoką zaliczkę, spisaliśmy umowę przdwstępną i lada dzień minie czas na który została zawarta i stracę zaliczke,

prosze o pomoc, jak mam walczyć z tym bankiem? co moge zrobić?

pozdrawiam

kora77

Poinformować właściciela działki o przyczynach niezawinionego poślizgu i poprosić o cierpliwość. I oczywiście załatwić jak najszybciej bankowe formalności. Myślę że przedstawiając sytuację komuś kompetentnemu w banku, można uzyskać skrócenie procedury.

Powrót