Bank nie chce mi wydac pieniedzy w czasie rzeczywistym.

• Autor wątku Autor wątku adas2905
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adas2905

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
WItam.Mam taki problem z bankiem.Otóż dnia 14.04.2015 chciałem wypłacic pieniądze z konta prywatnego okazało się że nie mogę.Powodem było wypowiedzenie umowy przezbank.Co mnie bardzo zdziwiło bo saldo było cały czas dodatnie(ponad 700Zł) w dniu wypowiedzenia.Nikt mnie o takim wypowiedzeniu nie poinformował natomiast na moje konto nadal wpływały pieniądze.Na dzień dzisiejszy jest tam ponad 3,5tysiąca zł.Nie mogę ich wypłacić ani w bankomacie ani w placówce ani operować nimi przez internet.Na infolini nie mają zielonego pojęcia jak mogę odzyskać swoje pieniądze.Jedynie jakieś dyspozycje każą składać i czekać.Ale dlaczego ja mam czekać na swoje pieniądze tym bardziej że w regulaminie banku pisze jasno i wyraźnie że kwoty do 20 000 zł są wypłacane bez składania jakichkolwiek wniosków i dyspozycji.
Sami również nie wiedzą czemu wypowiedziano mi umowę i tak dziś nadal czekam na swoje pieniądze które leżą na moim koncie a z którymi nie mogę robić praktycznie nic.Dodam że konto nigdy nie było ani nie jest obciążone żadną egzekucją komorniczą itd.I że reklamacje też nie dają skutku bo każą mi czekać ąaż ktoś gdzieś tam z łaski swojej da pozwolenie na wypłate.
Gdzie z tym isc i co zrobić?

Dodam że mam drugie konto w tym banku i w regulamine banku pisze że przelewy wewnętrzne są wykonywane w czasie rzeczywistym.

Szanowny Panie,

dziękuję za przesłaną wiadomość oraz przepraszam za powstałe
niedogodności.

Zapewniam Pana, że odmowa udzielenia informacji , o które Pan prosi nie
wynika ze złej woli mBanku. Podkreślam, iż charakter korespondencji
elektronicznej kierowanej na adres kontakt@mbank.pl wyklucza identyfikację
Pana osoby i tym samym przekazanie informacji na temat złożonej
dyspozycji.

Bardzo mi przykro w związku z Pana niezadowoleniem odnośnie procedur
obsługi klientów.

Opierając się na przekazanych powyżej wyjaśnieniach, uprzejmie proszę
Pana ponownie o kontakt z konsultantem mLinii na podane wcześniej numery
telefonów, przy użyciu opisanej wcześniej formy identyfikacji.
Konsultant zweryfikuje zaistniałą sytuację i zaproponuje dla Pana
najkorzystniejsze rozwiązanie.

Proszę mieć na uwadze, że mBank nie pobiera żadnych dodatkowych opłat
za połączenie telefoniczne, opłata jest zgodna z taryfą Pana operatora.

Jeżeli jednak życzy Pan sobie połączyć się z konsultantem mLinii
całkowicie bezpłatnie, w opisywanej sytuacji proponuję kontakt poprzez
kanał Ekspert online na stronie: https://online.mbank.pl/pl/iscontact
Proszę przygotować identyfikator klienta i hasło do serwisu
transakcyjnego.

Ufam, iż powyższe informacje okażą się kompletne.

W przypadku dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu zwrotnego lub w innej
wybranej formie: <http://www.mbank.pl/o-nas/kontakt/>;

Zapraszam do wypełnienia krótkiej anonimowej ankiety dotyczącej obsługi
w kanale e-mail.
Ankieta dostępna jest pod poniższym linkiem:
https://form.mbank.pl/wnioski/ankieta_email/index.html

Z poważaniem
Joanna Kaczmarek

Na rozmowy z konsultantami wydałem już jakies 50ZL a i tak niczego się nie dowiedziałem.Ciągle stosują
tzw.spychologie i każą czekac

Złożyłem własnie reklamację przez telefon.Znowu usłyszałem że jedyne co mogą to złożyc kolejną dyspozycje i ponaglenie(któreś już z kolei) i nadal nic.Cały czas czekam na pieniądze a jedyne co mogę zrobić to zobaczyć status wniosku który stoi na 40% od dwóch dni.

A czy jest prawdą że na moje żądanie powinni mi wydać te pieniądze w placówce banku?Bez żadnych wniosków?

Ok sprawa dzis została załatwiona.Wystarczyło z odpowiednimi argumentami pójść do placówki i poprostu nie prosić tylko żądać wypłaty gotówki.Nagle pracownicy przypomnieli sobie że mają taką moc aby zadzwonić gdzie się da i w ciągu kilku minut wypłacić gotówkę.

Powrót