J
jjfk
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 125
Jakiś rok temu założyłem konto firmowe w jednym z banków całkowicie przez internet. Jednakże w ogóle z konta nie korzystałem...Po kilku miesiącach od tego momentu zamknąłem działalność gospodarczą. Napisałem wypowiedzenie umowy do banku o prowadzenie rachunku jednakże bank nie zamknął mi konta tłumacząc to saldem na minusie ze względu na koszty związane z zajęciami komorniczymi. Dwukrotnie na moją reklamację odpowiedzieli w ten sam sposób.
Pytanie moje brzmi, jak bank może mnie zmuszać do prowadzenia rachunku firmowego w ich banku skoro działalności gospodarczej już nie prowadzę?
Uważam, że jest to zwykłe naciąganie ponieważ teraz każde zajęcie komornicze które będzie wpływać do banku, będzie nabijać mi dodatkowe koszty. Co z tym fantem zrobić?
Pytanie moje brzmi, jak bank może mnie zmuszać do prowadzenia rachunku firmowego w ich banku skoro działalności gospodarczej już nie prowadzę?
Uważam, że jest to zwykłe naciąganie ponieważ teraz każde zajęcie komornicze które będzie wpływać do banku, będzie nabijać mi dodatkowe koszty. Co z tym fantem zrobić?