BANK wykorzystał służbowy nr celem windykacji długu !!

• Autor wątku Autor wątku kora82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kora82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam .
kilka dni temu otrzymałam na służbowy nr wiadomość że bank .... prosi o spłatę zadłużenia karty kredytowej... nr sprawy itd. kompletnie nie skojarzyłam sprawy ze sobą.
Poinformowałam przełożonych myśleliśmy ze to jakaś próba wyłudzenia ... niespełna pół godziny później otrzymuję taka samą wiadomość na swój nr . wszystko stało się jasne jestem klientem banku od kilku lat a moja firma od jakiegoś pól roku. moj nr służbowy podano w celu potwierdzania przelewów kodami smsowymi, dodam jednak że na ten sam nr kody przychodzą do jeszcze 3 innych osób. ponieważ jest to nr " działowy" a nie tylko mój.
rozmawiając z panią na infolini powiedziałam że nie będę składać reklamacji . ale zmieniłam zdanie
Bank Wykorzystał nr służbowy do skontaktowania się ze mną w celach windykacyjnych dotyczących mojej prywatnej karty.
Tak naprawdę pół firmy włacznie z moimi przełożonymi dowiedziało się że mam zadłużenie
Firma złożyła reklamację, ja miałam tego nie robić ale uznałam że powinnam
czy mogę mieć jakieś oczekiwania wobec banku ? czy ma to sens czy pojśc do jakiegoś radcy ?

zadłużenie było wynikiem mojego błędu bo wpłaciłam należność na konto oszczędnościowe zamiast na kartę .

i mówiąc o oczekiwaniach miałam na myśli rekompensatę za " straty moralne" i za wydaje mi się bezprawne wykorzystanie nr który jest podany jako nr służbowy kilku osób.
a to że przestaną wysyłać sms jest naprawdę zabawną odpowiedzią właśnie takiej oczekiwałam :D żartowniś !!! ma się to poczucie humoru pogratulować !

Ciekawy temat.

A co w sytuacji, kiedy dług posiada moja mama, a firma windykacyjna dzwoni na numer służbowy mojej pracy?
I pomimo tego, że tłumaczę im, iż moja mama nie ma nic wspólnego z tym numerem, i jest to numer firmy, w której mama nie pracuje, a oni nadal na ten numer dzwonią?
I tworzy to problemy służbowe dla mnie?

Nie odbieraj, zalokuj. Nie wiem w czym problem.

W czym problem?

Jestem zobowiązana do odbierania telefonów służbowych
Dzwonią z różnych numerów
Nie tylko ja odbieram ten telefon
Dostałam służbowe polecenie załatwienia tej sprawy tak aby te telefony się nie pojawiały, ale windykator nadal dzwoni?

Po co w ogóle wkręciłaś mamę w te telefony? Mówi się że to pomyłka, zamiast dyskutować

Problemy tego typu pojawiają się najczęściej kiedy dzwonicie do FW cokolwiek "wyjaśniać". Raz że nic nie wyjaśnicie, a dwa numer z którego dzwonicie pojawi im się jako przypisany do sprawy. Potem nie dziwota że takie kwiatki wychodzą. To są kłopoty na własną prośbę. Dzwonienie ze służbowych telefonów tak się niestety kończy.

Mama nie dzwoniła z tego telefonu bo nie ma do niego dostępu.

Numer, który mama od lat podaje w bankach jako kontakt do siebie jest zarejestrowany na moje nazwisko.
Numer służbowy, na który dzwonią na www mojej pracy jest podpisany moim nazwiskiem.
I to jedyny trop skąd mogli go wziąć.
A wzięli go zapewne dlatego, że pod swoim numerem mama mówiła, że to pomyłka, bo ona nie ma żadnego długu u nich i odkładała słuchawkę.

Z kolei w pracy wszyscy wiedzą kim jest Pani Dorota P., że to moja mama. No i szefowa się wkurzyła....

To powiedz szefowej że mamę wkręcają i tak ma się rzecz. Szefowa może nawet złożyć doniesienie o złośliwe niepokojenie pracownika

Powrót